”Jag måste ju kunna äta under julen”

- in Kår, Nyheter, Studentliv

Efter presentationen av teknologernas nya terminsupplägg var reaktionerna övervägande positiva hos studenter som lyssnat till vicerektor Per Warfvinges förslag.

Vad tycker ni om förslaget?

Sofia Carlson, ekosystemteknik termin två:

– Det är så bra som det kan göras, tror jag. Det är inte deras fel att det blivit som det blivit.

Janna Lindén, ekosystemteknik termin två:

– Ja, det är inte LTH:s fel. Problemet är att det generaliseras kring utbildningar och alla utbildningar ses som likvärdiga och lika krävande. Man måste tillåta sig att se skillnader mellan olika program.

Hade det påverkat ert skolval om det här hade varit känt när ni sökte utbildningen?

Janna:

– Ja, eller… jag tror att jag hade varit mer säker på att planera med studieuppehåll och så. För det kommer inte finnas mycket utrymme för pauser när terminerna ser ut så här.

Sofia:

– Jag hade inte så bra koll på hur terminerna såg ut när jag sökte, ärligt talat. Men nu känns det väl jobbigare.

Tony Krizan, första termin brandingenjör .

Vad tycker du om förslaget?

– Jag tror inte det blir så stor skillnad, det viktigaste är att jag får ut pengar för hela studietiden. Alla har inte råd att ha en månad när man inte får pengar. Vad ska man då äta under julen? Det är intensivt som det är, jag tror inte det här kommer göra saker särskilt annorlunda.

Hade det påverkat ditt skolval om du känt till det när du sökte?

– Nej, jag visste att det skulle bli en tuff period. Jag läser 150 procent som det är, och det är väl inte det lättaste, men så är det.

Omar Chaudhry, vice kårordförande vid Teknologkåren.

Är du nöjd med förslaget?

– Ja, vi har fått vara med under processen och arbeta fram det och anpassa så bra det går efter studenternas behov. Jag är nöjd över att det här gör skolan tillgänglig för alla. Vissa tycker att vi borde gjort enkäter och frågat runt kring huruvida man hellre haft en 36-veckors period, men för mig är det här ingen majoritetsfråga. Alla behöriga måste kunna studera vid LTH med CSN-stöd, inte bara de som har arbete vid sidan av.

Vad tycker du? Kommentera på Lundagard.se