Luftfuktighet

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

De senaste dagarna har nästan varit outhärdliga. Luftfuktigheten har legat på 100 procent (om inte mer) sedan i söndags. Min tvätt från i tisdags har ännu inte torkat, min necessär har börjat mögla och igår regnade det in genom fläkten så köket förvandlades till en mindre inomhuspool.

Allting är blött, vått eller fuktigt i mitt och Thomas rum och det är så frustrerande att inte kunna känna sig torr. Jag gillar annars Hongkongs hetta och lite disiga solsken, men när vinden inte ligger på blir luftfuktigheten så dräpande att det räcker att gå knappt hundra meter innan skjortan klibbar fast på kroppen.

I övrigt har veckan mest bestått av studerande och paper-skrivande. Main Library har blivit mitt andra hem känns det som eftersom jag spenderar uppemot tolv timmar om dagen i anslutning till dess läsesalar. Men nu är det bara två papers och en hemtenta kvar innan det blir Final Exam Period. Härligt!

Därför passade jag och ett tjugotal andra bytisar på att belöna oss själva med en ost- och vinkväll på Hotel W vid ICC-tower i Kowloon. Det bjöds på ost- och vinbuffé, och med tanke på hur mycket tid vi spenderade kring vinbuffébordet undrar jag om inte stället gick back den kvällen. Hur som helst kändes det helt fantastiskt att få botanisera bland Brie, Chevré, Camembert, Parmaskinka, Salami, Fontinafondue, fyra sorter bröd och lite vindruvor på det. Ost är nämligen ohälsosamt dyrt i mataffärerna, så mitt ostbegär blev tillfredsställt för stunden denna afton.

I helgen ska jag plugga, spela volleyboll, deklarera och kanske, kanske spendera en timme eller två på stranden i Repulse Bay. Väderprognosen lovar nämligen sol (!), men det hade väl varit för mycket att hoppas på.

Over and out!

Veckans…
… ord:
Humid = Fuktighet
… kulinariska upptäckt: PUD Thai. Visserligen inget kantonesiskt, men den lilla thailändska restaurangen vid korsningen Third street/Water street var bättre än väntat.
… kulinariska upptäckt 2: Rått fisköga. Konsistensen var inte vad jag förväntade mig.
… uppträdande: Alla Student Halls som är knutna till universitetet hade dansuppvisning i onsdags på Sun Yat-sen Square utanför Main Library. Riktigt snygg koreografi och ambitiösa dräkter.
… komplimang: ”I need more of this!” Jag bjöd några gäster på kall Carlshamnspunsch på rooftop-partyt i lördags och de gillade det skarpt. Kanske har jag lyckats exportera lite lundensisk studentkultur till omvärlden?
… godaste glass: Shaved icecream. Ungefär som sorbet fast man har liksom skalat av glassen så den blir luftigare och mer estetisk.
… näst godaste glass: Vaniljglass med Macadamianötter. Nomnomnomnomnomnomnom.
… bästa citat: ”Äh, vi åker bara via bron till Wan Chai.” (Avd: det finns bara tunnlar till Hong Kong Island)
… nästbästa citat: ”Mm, det här måste vara vitt!” (Avd: Vinprovning vid vinbuffé)
… hajp: Djonk Partyt nästnästa vecka. Verkar bli ett gott gäng som ska äta middag och åka båt i Hongkongs skärgård.
… snackis: När åker du hem? Bytisarna har börjat boka biljetter och det märks att terminen är på väg att ta slut, tråkigt nog.