Campusbubblan

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

We-hej! Nu är ytterligare ett paper inlämnat och jag firar med kaffe, muffins och att skriva ett nytt blogginlägg.

Jag vet inte riktigt vad jag har gått på den senaste veckan, men jag har snittat på runt 4 timmars sömn per natt och lämnat Main Library mellan 2 och 3 på natten för att komma tillbaka till Campus vid 10-tiden på morgonen. Livet på Campus blir mer och mer en bubbla och folk är väldigt stressade. De flesta bytisarna har sista presentationen eller inlämningen den 3 maj och de börjar planera sina resor i Ostasien efter det datumet. Själv stannar jag i Hongkong under hela maj för att dels skriva tentor men även för att turista lite mer i ”hemstaden”.

För att undvika Campusbubblan ska vi fira födelsedagsbarnet Erik, en stockholmare som också är på utbyte vid HKU, genom att gå till baren The Pawn i Wan Chai och ta några stärkande glas. Imorgon klockan 13 börjar nämligen hemtentan i kursen ”China’s rise and Asia’s future” som stora delar av mitt kompisgäng läser, så vi vill passa på att ha lite uteliv innan vi stänger in oss med böckerna igen.

Siste April är ju också på ingång men i år blir det tyvärr inget Stadsparksbesök. Istället planerar jag och några andra skandinaver att käka lunch på en skandinavisk restaurang här i Hongkong för att sedan gå till en strand, spela brännboll, ha picknick med inlagd sill, köttbullar och punsch och sedan gå ut. För finländarna är det väldigt viktigt att fira lite även den 1 maj, så då har de planerat en champagnefrukost med jordgubbar och eventuellt lite kubb. Vi får se hur det blir, men planerna låter ju mer än helt okej än så länge.

Igår var jag och Martine för övrigt i TST för att besöka en skräddare och passade även på att besöka Sverige Shoppen. Vi vrålade av glädje och habegär när vi såg de fullsmockade hyllorna med kexchoklad, Ahlgrens bilar, Herrgårdsost, leverpastej, knäckebröd, Ballerinakex, bryggkaffe och maizenasås. Jag köpte surdegsknäckebröd och Zoo-apor medan Martine gottade sig med lakritsgrodor. Senare på kvällen hittade jag även den här MEME:n, skrattade gott och fick för första gången på länge lite hemlängtan till Lund.

Nåväl, nu är det ju bara knappt en månad kvar innan jag är hemma igen och då kommer jag nog mest längta tillbaka till Hongkong istället. Gräset är ju som sagt grönare på andra sidan ibland…

Over!