Våvsarna har fått sin ordförande

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Studenterna i Vårdvetenskapliga studentföreningen kan andas ut. Efter ett halvår utan ordförande har kåren nu fått sin heltidare på posten.

Dennis Brodelis är ny ordförande för Våvs. Foto: Privat.
Dennis Brodelis är ny ordförande för Våvs.
Foto: Privat.

Sedan i somras har Vårdvetenskapliga studentföreningen, Våvs, varit utan ordförande. Försök att dela upp posten som ordförande gjordes, utan att någon nappade.

Förrän nu. Den 20 januari tillträder nuvarande andre vice ordföranden Dennis Brodelis som ordförande för Våvs. Och han har mycket att ta tag i.

– Under hösten har vi satsat mycket på det interna arbetet med kårfullmäktige och styrelsemöten, liksom de studiesociala aktiviteterna. Till exempel har vi prioriterat novischeriet på ett framgångsrikt sätt. Det innebär att vi inte kunnat arbeta så mycket externt med Lunds universitets studentkårer och inte heller varit med på fakultetsstyrelsens möten, säger Dennis Brodelis.

– Nu ska förre ordföranden Felix Molin vara med och fasa in mig till posten, fortsätter han.

Sitter terminen ut

Dennis Brodelis går just nu termin fem på sjuksköterskeprogrammet och har varit aktiv i kåren länge.

– Jag har funderat på det länge och beslutet har vuxit fram. När det gick att lösa så att jag kunde ta studieuppehåll och inleda min period som ordförande på vårterminen så beslöt jag mig för att söka. Om det känns bra senare i vår så är jag öppen för att sitta ett halvår till om fullmäktige samtycker, säger han.

Vilken är den viktigaste utbildningsbevakningen för dig nu?

– Det är mycket vi ska ta tag i, men framförallt vill jag föra studenternas talan mer. Jag upplever att det brustit i kommunikationen mellan lärarna, de som styr programmet och Region Skåne. Vi har ingen insyn i vad som händer över våra huvuden som läget är nu, så det måste vi återuppta och förbättra kommunikationen kring, säger Dennis Brodelis.