Stormtomma gator och topphemliga uppdrag

- in Nyheter

Vinden dånar som ett tåg på nära håll och ger mig en brysk skjuts över övergångsstället vid Tegelstenen där gatlyktorna slocknat och inte lyst på hela hösten. Jag trampar fort, fort under de knakande träden längs med Tunavägen, kryssar med min cykel mellan nerfallna nakna grenar på trottoaren. Gatorna är tomma, asfalten svart av regnet. De andras hej då som ekar i mitt huvud är det enda jag hör utöver vindens tjutande. Stormen har de döpt till Sven. Det är också ett namn.

Vi har suttit på Karnevalscentralen med min nya sektion och skissat på kläderna till Lundakarnevalen i över sex timmar nu och klockan är långt över midnatt. Till skillnad från vad jag är van vid jobbar vi enbart med Illustrator för tillfället. Det är mitt sämsta program i Creative Suite men det är superspännande, jag lär mig massor av nya knep hela tiden av de andra i gänget. Jag är så himla nöjd – det är precis därför jag vill engagera mig i karnevalen! Det, och för att få tillbringa mina kvällar och nätter med ett gäng väl valda begåvade sköningar, dricka hinkvis med kaffe, skapa saker och ligga under ett bord och äta clementiner tills våra huvuden snurrar.

Jag önskar att jag kunde få visa men allt är förstås topphemligt. Något ni däremot kan få hjälpa mig med om ni har en minut över är att svara på några supersnabba frågor i det här formuläret. Vad skulle du vilja ha på Futuralkarnevalen i vår? Ta din chans att påverka!

förstaadvent

Det är en smula olyckligt att jobbet med designteamet överlappat sista veckan av spexet samtidigt som jag haft praktik som startat 07.30 varje dag måndag till fredag – jag känner att det hade varit sunt med ett andhål – men jag håller ihop mina kreverande sömmar och inväntar helgen lite som en katt på jakt som ligger så stilla det bara går i väntan på sitt byte (fastän jag känner mig mer som en katt i en torktumlare). I morgon efter sista praktikdagen och seminariet kommer jag att explodera och jag kommer att ha siktet inställt på sängen och inget annat. Måste. Få. Sova. Jag kanske inte vaknar förrän till jul, vi får se. Om inte så önskar jag mig en ritplatta i julklapp. Natti!