Tips på hur du maxar kärlekshelgen

- in Kultur & Nöje

Hur ska du överleva alla hjärtans dag-helgen? Miranda Gatti tipsar om bästa nöjesaktiviteterna oavsett om du vill frossa i kärlekstemat eller undvika det till max.

För kärleksfrossare:

Fredag

Under fredagen arrangerar Blekingska nationen Klubb Kollektiv med tema kärlek. De utlovar sockersöt pop och karaoke. Om du inte kan charma någon med din sångröst här så kan du alltid bli någons största fan.

Oavsett om du är kärlekspepp eller inte kan dans vara en lösning i helgen. Foto: Lukas J Herbers.
Oavsett om du är kärlekspepp eller inte kan dans vara en lösning i helgen. Foto: Lukas J Herbers.

Lördag

Ofrivilligt dejtlös på alla hjärtans dag? Då kanske Wermlands nations speed dating kan vara något för dig. Klura på dina bästa samtalsämnen, plocka fram din coolaste outfit och börja mingla när klockan slår 20 på Pub Aperitivo. (För den kärlekstörstande men bekväma rekommenderas superlikes på valfri dejting-app, för den som tycker att lågstadiet var den bästa tiden finns alltid lappar och för den modiga är tipset att våga fråga den där speciella personen).

Under lördagskvällen går även Malmö nation all in med två kärleksteman: Upper East kör Love edition när de serverar trerätters och Källaren har sedan klubbtemat Day Before Valentine’s Day som de själva säger kommer vara som ett kärleksparadis à la Romeo och Julia.

Söndag

Söndagen bjuder på kärleksbrunch hos både Kristianstads och Hallands nation. Börja dagen med en full mage så kommer du garanterat orka med de sista kärlekshelgen har att erbjuda.

En klassisk biodejt kanske inte är så tokig ändå när man tänker på det? Garanterat fritt från pinsamma tystnader plus att man väldigt smidigt kan se om dejtens godissmak stämmer överens med den egna. På söndag visar SF runt om i landet klassikern ”När Harry mötte Sally” dagen till ära och förstår du inte referensen ”I’ll have what she ́s having” så är det nästan ett måste. Annars för den som gillar intellektualisering så har dokumentären ”The Swedish Theory of Love” sina sista visningar i helgen.

Har du inte fått nog av kärlek? Gå på Kafé Matiné på Sydskånska nationen ”Romeo and Juliet” framåt kvällen. Den romantiska klassikern med Leonardo DiCaprio och Clarie Danes i huvudrollerna lär ge dig en kärleksöverdos som räcker för ett helt år framöver.

För alla hjärtans dag-skeptiker:

Fredag

När Billie The Vision and The Dancers kliver på Mejeriets scen på fredag hoppas säkert många på att få höra låtar från skivan ”The World According to Pablo”. Samtidigt släpper Kanye West sin efterlängtade skiva som nu har namnet ”The Life of Pablo” lagom till helgen. Vem än den där Pablo är så heter han i alla fall inte Valentine.

Alternativt – I veckan fick vi nyheten om att det kommer en åttonde Harry Potter-bok och det måste så klart firas med ett ordentligt HP-maraton. Stäng därför under fredagen vintern ute i 19 timmar och 39 minuter (tack dedikerade fans för sammanräkningen) och invänta sommarens mest magiska boksläpp.

Lördag

Medan vissa har kärleksfeber dansar andra i neon. Varför inte dra ihop ett gäng för en mellokväll? Om man ändå ser tävlingen i smyg kan man lika gärna göra det tillsammans. Det är hög tid att sätta på sig något med paljetter, laga tacos och dricka något bubbligt.

Alternativt – I veckan hade den svenska uppsättningen av musikalen Billy Elliot premiär på Malmö Opera och i helgen visas den under lördagen. Musikalen som är baserad på en film från 2000 handlar om en gruvarbetarpojke som har en dröm om att få dansa. Den fina historien om att tro på även svårrealiserade drömmar kan kanske passa bra en helg som denna.

Söndag

På dagen D – fly in i filmens värld. Bra film gör en aldrig besviken. Nu såhär i anslutning till Oscarsgalan finns det ett stort utbud av bra film på biograferna. Från hyllade The Danish Girl” till Valentinos (obs modehus, inget mer romantiskt!) favoriter i ”Zoolander 2”. Är singellivet hårt så kanske en rom-com som ”How to be single” kan vara till tröst. Men om gulliga par inte är ens grej kanske det ändå är bäst att låta filmkvällen stanna i soffan. Där man dessutom inte behöver ha på sig byxor.