Efter festen – nu vill Af Bostäder upphäva hyresavtal

- in Nyheter

I mitten av november hölls en fest på Delphi, som bland annat resulterade i skadegörelse och flera larm till Securitas. Nu yrkar Af Bostäders stiftelse om att upphöra hyresavtal med två studenter som var med och arrangerade festen. 

Det var i mitten av november detta år som en fest ägde rum i en av fastigheterna på Delphi, ett av AF Bostäders studentområden. På grund av skadegörelse och säkerhetsrisk som festen resulterade i har Af Bostäder nu yrkat om att upphäva hyresavtal med två studenter som var med och arrangerade festen. Ärendet ligger nu hos Hyresnämnden, och beslut väntas fattas inom några månader.

750 personer tackade ja till festinbjudan
Enligt de offentliggjorda handlingarna hos Hyresnämnden uppges att 1800 personer var inbjudna till festens Facebook-evenemang, varav 750 hade tackat ja. I handlingarna framgår även att deltagare på festen tryckt på nio olika utrymmningslarm till Securitas, som även uppger att festen spridit sig till nästan alla byggnader på området under natten. Förutom det ska cirka fem brandlarm ha skruvats loss, och två rökdetektorer samt en siren ha slagits sönder. De väktare som anlände till festen uppskattade att antalet gäster var runt 150-200 på plats, vilket Af Bostäder menar resulterat i en fara för fastighetens bestånd och olyckor med allvarliga personskador som följd, bland annat till följd av brandrisken.

Orsakade skadegörelse
Klagomål ska även ha inkommit från andra hyresgäster i anslutning till korridoren, med anledning av den höga musiken. Efter festen uppgav även hyresvärdens personal att skadegörelse i form av spruckna glasrutor, förstörda fönsterbrädor och nedskräpning orsakats av festen. Af Bostäder har valt att inte kommentera händelsen ytterligare.

Lundagård har varit i kontakt med de två berörda hyresgästerna, som också avstår från att kommentera händelsen.

You may also like

Utflykter på cykelavstånd

Stannar du i Lund i sommar? Vill du