DECEMBER 13: Nadine Stofkoper

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Nadine Stofkoper
ÅLDER: Nyss fyllda 25 år
HEMORT: Göteborg
STUDERAR: Kandidat i företagsekonomi, tidigare kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap. Lundastudent sedan vt16. 

Den 13:e december firar vi lucia  men inte nog med det – Lundagård bjuder dessutom på ännu en lucka i julkalendern! På andra sidan finner vi en göteborgare, nämligen 25-åriga Nadine Stofkoper, som håller på med en dubbelkandidat och häller mjölk i sina nudlar. Hej Nadine!

Har du någon jultradition som du tror andra hade upplevt som annorlunda eller konstig? 

Mina småsyskon önskar sig alltid, utöver allt annat, frukt. Granatäpple och passionsfrukt och olika grejer varje år. En stor del av min julklappshandling varje år är att jag går till Coop och letar upp bra frukt.

​​När slutade du tro på tomten?

Det har jag ju INTE gjort. Vi sätter fortfarande ut gröt på julafton. Kanske äter våra katter upp den, kanske kommer tomten. Man vill ju inte “betta” – skulle man sluta kanske något dåligt händer.

Vad är det konstigaste eller roligaste du har lärt dig under dina studier?

Hur kreativa människor är när någonting går fel och de ska lösa det på bästa sätt.

Nadine Stofkoper. Foto: Victor Norgren

Har du något exempel?

Jo, när jag skrev min C-uppsats analyserade vi influencers och hur de porträtterade psykisk ohälsa. Vi hade analyserat allting och plötsligt tar en av våra influencers bort sitt material från youtube. Då hade vi ingenting. Vi hade krismöte på en klubb där vi var fotoförmän – så medans vi fotade löste vi det. Vi fick mer än godkänt!

Nämen, se där! Vilken är din bästa “konstiga” matkombo?

Alltså, den här matkombon har skapat storbråk i mitt kompisgäng. Jag älskar snabbnudlar, som alla andra studenter, men jag tycker att det är lite vattnigt så jag häller i lite mjölk och så reder det sig och blir liksom soppa. Jag tycker att det är jättegott och så blir det liksom matigare och inte lika varmt – man kan käka det direkt.