Sent pang-pang

- in Morrhoppan
@Lundagård

Det smälldes så det stod härliga till när det nyligen var premiär för en känd karnevalsfilm i Lund. En inhyrd, ideell fyrverkeriförening stod för saluterna.

Enligt källor Morrhoppan varit i kontakt med överskred dessvärre fyrverkerigänget skjutningstillståndet eftersom de salongsberusade cineasterna i AF-borgen blev alldeles för långrandiga i sina tal.

Varenda katt vet att man inte får smälla raketer efter midnatt. Men inte förrän närmare klockan ett började pangandet för filmgänget, trots att polistillståndet bara gällde fram till 24.

Men några repressalier ser inte ut att vänta. Kanske för att polischefen själv bevistade festen?

I väntan på nästa karneval är det många med Morrhoppan som tror att Lundakarnevalen till största del handlar om att gå halvpackad på maskerad, oftast i halvtomma, iskalla tält uppe vid Kemicentrum (vilken medelhavsfanatiker i Karnevalsledningen tänkte att Sverige i april går jämnt ihop med utefester?).

När allt dessutom ska temaläggas känns det som om Retro borde vara mer passande än Dual i karnevalsnamnet. Återblickarna är nämligen det tydligaste temat. Är det inte åttiotalstema, så är det öststatstema eller studentskivetema.

Allra roligast hade den sektionsledning som gick på fest med mellanstadietema – med fri sprit.

Vissa började tydligen tidigare än andra.