Sveriges största juristmässa invigs

- in Nyheter
@Lundagård

Debatter, föredrag, tävlingar. Och så en stor fest.

På onsdagen öppnar arbetsmarknadsdagarna för jurister

– Det viktigaste är att ge studenterna kontakter med näringslivet, säger generalen Cecilia Malmberg.

Juristen i arbete (JiA) är Sveriges största arbetsmarknadsmässa för jurister och i år firar man 20-årsjubileum. Men dagarna bjuder mer på mer än bara montergodis.

Arrangemanget inleds med finalen i en casetävling på onsdagseftermiddagen. Två lag ska lösa olika skatte- och bolagsrättsliga problem på tid i rättegångssalen.

Debatt om buggning

På kvällen kommer det att hållas en debatt i Lilla salen i AF-borgen i den brännheta frågan om buggning. Bland debattörerna finns ordföranden för Journalistförbundet Agnetha Lindblom Hulthén och Henrik Malmquist, chef för Länskriminalen i Skåne.

På torsdagsmorgonen öppnar mässan i Stora salen i AF-borgen Där finns företag, organisationer och myndigheter representerade

– Det viktigaste med JiA-dagarna är att ge studenterna en kontaktyta mot näringslivet. Studenterna kan få en lite mer personlig kontakt med företagen och se att det är människor som jobbar där, säger generalen Cecilia Malmberg.

”Ta chansen”

Parallellt med mässan kommer det också att hållas föredrag i en rad ämnen, bland annat om arbetsmarknaden och hur det är att jobba som jurist.

Har du några tips till mässbesökaren?

– Var inte rädd för att ställa frågor. Företagen är ju där för att träffa studenter. Det gäller även att vara väl förberedd inför kontaktsamtalen. Skriv upp frågor i förväg. Ta chansen, det är ett bra tillfälle att knyta kontakter, både för studenter som är nya och dem som är nära examen, säger Cecilia Malmberg.

Avslutas med fest

På torsdagskvällen avslutas JiA-dagarna med Höstfesten för 400 sittande i Stora salen.

– Det känns pirrigt att det ska börja nu. Det är en fantastiskt duktig kommitté som har jobbat med arrangemanget, säger Cecilia Malmberg som förberett arrangemanget i ett år.

Text: Patrik Kronqvist
Foto: Anna Palmehag