Festivalen som hittat hem till Delphi

- in Kultur & Nöje
@Lundagård

Efter att ha besökt flera studentområden har vi valt att stanna kvar där vi en gång började då det har visat sig att Delphi fungerar bäst att ha en festival på. – Det är ett stort och rymligt område och vi stör inte heller några grannar, säger festivalgeneralen Nemo Ekström.


En alldeles lugn vårkväll kan dock inte de boende på Delphi räkna med. Lillasyster bildades 2006 av medlemmar från tunga svenska bandet LOK och släppte förra året albumet ”Hjärndöd musik för en hjärndöd generation”. Bakom namnet Hästpojken ligger medlemmar från Bad Cash Quartet och Broder Daniel. Till Lund och AFB-festivalen kommer man med det omtalade albumet ”Caligula” i bagaget.

– Vi satsar som vanligt på att ha musik från många olika genrer så att alla ska hitta några band som faller dem i smaken, säger Nemo Ekström.

Förutom ett tjugotal band kommer också flera aktiviteter att finnas på området. AF Bostäder har sitt eget tält, huruvida förra årets satsning på spelet ”Guitar Hero” återkommer är oklart.

Nemo Ekström lovar däremot att ingen festivalbesökare skall behöva gå hungrig längre:

– För att öka festivalkänslan och mätta våra besökare kommer det att finnas matförsäljare på området.

Förra året sökte sig cirka 2 000 besökare till Delphi och givetvis räknar arrangörerna med att årets upplaga av festivalen ska bli en lika stor succé:

– Vi räknar med minst lika många besökare, helst vill vi slå förra årets publikrekord!

AFB-festivalen

När: 10 Maj, klockan 12-02

Var: Delphi

Pris: Gratis

Text: John Granlund