Fyra av fem upplever boendesituationen som svår

- in Bostad, Nyheter
@Lundagård

På måndagsförmiddagen presenterades resultatet av den enkätundersökning som gjorts för att kartlägga boendesituationen för Lunds studenter.

På plats i AF-borgen var politiker, kommunalråd och AF Bostäder för att delta i en paneldebatt när materialet och resultatet redovisats. I undersökningen framkom det att fyra av fem studenter upplever boendesituationen i Lund som svår. I jämförelse med Uppsala verkar boendesituationen för lundastudenterna vara knepigare.

– Lunds studenter bor oftare provisoriskt under den första terminen av studier. Men det kan bero på att man i Lund inte kan registrera sig i en bostadskö innan man har blivit antagen, vilket man kan göra i Uppsala, förklarar Mickael Söderström representant från ARS research som genomfört undersökningen.

”Oroande siffror”

Petter Forkstam, ordförande för Lunds universitet studentkårer, tyckte bland annat att det är oroande att 13 procent av studenterna i Lund, som började studera hösten 2008, har övervägt att avsluta sina studier på grund av den svåra bostadssituationen. Enkäten är ett samarbete mellan Lunds universitet studentkårer, Lunds kommun och Lunds universitet. Syftet med undersökningen är att kartlägga studenternas boendesituation och få en bra grund för framtida satsningar.

Text: Matilda Lundahl
Foto: Henrik Larsson