Toalettpeng till Tamam

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

50 000 kronor rikare. Det har Tamam blivit efter att ha vunnit en tävling som vill uppmuntra till goda gärningar. Flera katthem fick se sig slagna på fingrarna.

I dag presenterades vinnarna i Serlas ”goda gärning” tävling. Efter hårt kampanjande på Facebook gick Tamam ut som en av fem med ett tillskott på 50 000 kronor. Nu ökar lek- och läxhjälpsgruppernas budget på Norra Fäladen med 2500 procent.

Men allt började med en tom toalettrulle.

– Jag upptäckte en morgon att jag saknade toapapper och sprang över till butiken och fixade nytt. Jag såg tävlingen när jag uträttade mina privata behov och tänkte att den där ska vi vinna, säger Petter Söderstrand Carlsson som har drivit Tamams kampanj.

Bland motståndarna var åtta av de tio populäraste bidragen katthem, vilket gjorde att Tamams bidrag stack ut.

Organisationens verksamhet i Lund är vida omfattande, men i tävlingen efterfrågades preciserade lokala projekt.

– Vi tyckte att tävlingsreglerna var otydligt formulerat och vi hade bara 150 ord att beskriva det, så vi körde på de verksamheter som vi har på Norra Fäladen.

Vad händer nu?

– Nu ska vi rusta upp lokalerna och utöka lek- och läxläsningsgruppen. För tillfället har de runt 2000 kronor per termin, detta blir ett ordentligt resurstillskott. Nu ska vi träffa alla volontärer på Norra fäladen och snacka om hur vi ska utveckla projektet.