Inskrivningen har börjat

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

I dag drar jakten på novischerna igång och nationerna står redo att skriva in nya medlemmar.Wermlands satsar på att lyfta fram sin ekologiska profil i höstens kamp om novischerna.

 

Redo för höstens novischer på Wermlands nation. Charlotte Hedelin, prokurator ekonomi, Elin Johansson Lööw, kurator, Johan Svensson, klubbmästare och Erik Einarsson, prokurator ekonomi har förberett hela sommaren inför höstterminen.
Redo för höstens novischer på Wermlands nation. Charlotte Hedelin, prokurator ekonomi, Elin Johansson Lööw, kurator, Johan Svensson, klubbmästare och Erik Einarsson, prokurator ekonomi har förberett hela sommaren inför höstterminen.

På Wermlands nations expedition står kakorna uppdukade, kaffekopparna framställda och kaffekokaren redo. I dag börjar inskrivningen av novischerna och ännu en generation av nya studenter ska få gå på nationsnattklubb och engagera sig i olika utskott.

– Jag är jättepepp. Hela sommaren har bestått av förberedelser och nu drar allt igång, säger Elin Johansson Lööw, kurator på Wermlands nation.

I inskrivningen kommer nationens förmän att sitta och informera de nyinskrivna studenterna om hur de engagerar sig, hur de kan få boende på nationen och vilka nationsaktiviteter de kan aktivera sig i.

– Vi vill att novischerna ska få känslan av att de kommer till en gemytlig nation och känna av vi bryr oss om miljöarbete här, säger Elin Johansson Lööw.

Den ekologiska nationen

I höst har nationen valt att lyfta fram sin ekologiska profil. Den nya houseklubben Green House med ekologisk inredning och ekologiska drinkar och ölsorter ska lanseras. Puben Green Way ska också fortsätta sin verksamhet. Och för novischerna ska flera aktiviteter arrangeras.

– Vi ska ha en aktivitetsdag med Blekingska nationen och Kalmar nation eftersom de ingår i Gudrunsamarbetet. Då ska vi leka lite lekar och sedan gå ut på klubbpremiären av GreenHouse. Sedan ska även idrottsutskottet arrangera kubbspel och picknicksmys. Förhoppningsvis vill novischerna även engagera sig i något av utskotten, säger Elin Johansson Lööw och berättar även att nationen arrangerar Novischfest tillsammans med Blekingska nationen senare i oktober.

Inte ledsna över att vara näst minst

I nuläget är Wermlands den nation som har näst minst antal medlemmar i Lund. Det är inget som Elin Johansson Lööw sticker under stol med. Och hon vill gärna att nationen får fler medlemmar.

– Någon måste vara bland de minsta, så vi är inte ledsna för det. Antalet novischer vi fick i våras var fler än de vi fick våren 2012, så utvecklingen går ju åt rätt håll. Men någon exakt siffra inför höstens inskrivning vågar jag inte säga, säger Elin Johansson Lööw.

Fakta

[checklist]

Vet du inte vilken nation du ska välja? Vilken tid har respektive nation öppet för inskrivning? Kolla in de olika nationerna här!

[/checklist]