Gerda gör sig redo för svett

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Med TRX och Suma-träning hoppas Gerdahallen locka fler studenter till att träna. Under sommaren har även spinningsalen renoverats.

Gerdahallens vd Anders Faager visar upp de band som används i träningsformen TRX.
Gerdahallens vd Anders Faager visar upp de band som används i träningsformen TRX.

Universitetets eget träningscenter laddar inför terminsstarten. Nytt för terminen är bland annat träningsformerna TRX och Soma.

– Vi vill erbjuda allsidig träning. På TRX används ett band som sitter fast i en ställning där man måste använda hela kroppen för att parera rörelser. Soma är en vidareutveckling på en variant av yoga som är mer styrka och kondition, säger Anders Faager, verkställande direktör på Gerdahallen.

Dessutom lanseras möjligheten att köpa löppass med personlig tränare och öppettiderna tidigareläggs till klockan 06 på morgonen.

Kvällspassen populärast

Den 2 september börjar nya höstschemat att gälla. Och för den som inte vill trängas med andra svettiga motionärer är det passen och gymtiderna mellan klockan fyra och sju som ska undvikas.

– Vi går mot ett storstadssyndrom där man vill plugga, träna och äta på samma ställe. Istället för att cykla hem, äta och sedan jogga till träningshallen så vill man ta det på vägen hem efter man slutat plugga för dagen, säger Anders Faager.

Anders Faager, vd på Gerdahallen.
Anders Faager, vd på Gerdahallen.

Film för spinning

Under sommaren har spinninghallen renoverats. På 93 spinningcyklar kan motionärer nu svettas och samtidigt titta på film som visar när det är uppförsbacke respektive raksträcka. Dessutom har gardinerna ryckts bort för att släppa in mer ljus – och insikt.

– Det vi gör är inte hemligt och vi vill ha mycket öppenhet. Därför passar vi på att sätta in glasrutor när vi renoverar, säger Anders Faager.