Nytt gym på Gerdahallen

I sommar bygger Gerdahallen om ett av omklädningsrummen till gym.

Gymintresset på Gerdahallen har ökat markant de senaste åren och många besökare upplever att det är platsbrist. Därför väljer nu träningsanläggningen att göra om det fuktskadade omklädningsrummet vid mellansalen till gym.
– I dag har vi har en relativt liten yta för träning med bland annat fria vikter och kan på det här sättet erbjuda en större träningsyta, säger Stefan Karlsson, tillförordnad vd för Gerdahallen.
Många besökare upplever att det är trångt i omklädningsrummen. Hur har ni resonerat när ni nu tar bort ett omklädningsrum?
– Vi är medvetna om den kritik som finns och ser över det. Vissa pass har legat nära varandra schemamässigt, och genom att göra schematekniska förändringar kan vi sära på passen och få större spridning på antalet besökare. På så sätt hoppas vi kunna avhjälpa trängseln, säger Stefan Karlsson.

Gym för 20
Det nya gymmet blir på 80 kvadratmeter och renoveringen börjar i sommar. Lagom till terminsstart förväntas gymmet stå redo.
– Vi hoppas att ett tjugotal personer kan träna där samtidigt. Det blir många på en dag och gör att det inte är lika trångt i det större gymmet, säger Stefan Karlsson.

Genomslag i sommar
Under vintern har Gerdahallen renoverats för att kunna vara öppet 24 timmar om dygnet. En lyckad satsning, enligt Stefan Karlsson.
– Hittills är vi väldigt nöjda. Vi ser att många tränar precis vid öppning och stängning. Även lördagskvällar då vi stänger tidigt stannar folk kvar för att träna. Vi tror på ett stort genomslag i sommar när öppettiderna är kortare, säger Stefan Karlsson.