Karna och Ilias kafé fick följa med i flytten

- in Nyheter

Nu står det klart: Sedan terminsstart ligger Karna och Ilias kafé i Socialhögskolans nya lokaler.

När Socialhögskolan bytte lokaler tidigare i år var det ännu oklart om kaféet som låg i anslutning skulle få följa med, vilket Lundagård rapporterade om. Nu står det dock klart att Karna Papadelis, som driver Karna och Ilias kafé, får fortsätta servera studenter vid Socialhögskolan.

– Det här måste vara den finaste institutionen på hela universitetet, säger hon.

Den ovissa framtiden för kaféet berodde på det krav på upphandling som statliga myndigheter måste genomföra för att köpa varor och tjänster av privata aktörer. Att stänga ner kaféet utan att veta om de skulle få öppna igen var en känslosam process.

– Det var väldigt blandade känslor för vi visste inte om det skulle bli för evigt eller bara tillfälligt, säger Karna Papadelis.

Kaféet fick stort stöd från kunderna – som bland annat skrev om sina goda erfarenheter från kaféet på Facebook.

– Jag vill ha studenter som kunder, vilket jag också lyfte fram i min upphandling, säger Karna Papadelis.

Hon har tagit över kaféet efter sin pappa, Ilias Papadelis, som grundade kaféet år 1992. Han är numera pensionär. Karna Papadelis ser ljust på framtiden och är mycket nöjd med de nya lokalerna.

– Just nu ska vi lära känna stället. Bo in oss och få upp alla små lappar med hälsningar från gamla kunder. Jag har inte så mycket utrymme att tapetsera så som min pappa hade gjort på vår förra adress, men jag har en låda sparad med hans gamla saker och lappar, säger hon.

I Socialhögskolans gamla lokaler fanns kök och mikrovågsugnar för studenterna att kunna värma medhavd mat. Någonting som saknas i Socialhögskolans nya lokaler. Studenterna hänvisas till intilliggande Mikrologens kök och mikrovågsugnar.

– Det har alltid varit viktigt att alla är välkomna till vårt kafé. Klart man ska kunna sitta med sina kompisar och äta även om man inte har råd att köpa mat på kafé varje dag, säger Karna Papadelis.

Hon uppmanar därför de studenter som efterfrågar mikrovågsugn och kök att be kåren att driva frågan om mikrovågsugnar i Socialhögskolans nya lokaler.

You may also like

Utflykter på cykelavstånd

Stannar du i Lund i sommar? Vill du