8 december: Amelia von Schantz

- in Julkalender, Julkalendern 2023

"Love Actually" – en svårslagen julklassiker som väl alla har sett minst tio gånger? Nej, inte riktig. För bakom lucka åtta i Lundagårds julkalender gömmer sig Amelia von Schantz, som ska se filmen för första gången på söndag.

Namn: Amelia von Schantz
Ålder: 22 år
Hemort: Oskarshamn
Pluggar: Teologi

Julfilm, har du någon favorit?

– Oj, en favoritjulfilm. Nej, inte vad jag kan komma på direkt. Jag har aldrig sett Love Actually. Men jag tror att den kan bli en ny favorit. Jag ska se den nu på söndag.

Hur kommer det sig att du inte har sett den någon gång och nu ska du se den på söndag? 

– Det har bara inte blivit av. Jag kan inte svara på varför jag inte har sett den, men jag har hört att det är en kultfilm och att man ska se den. Så då sa min kompis till mig att den måste vi, eller rättare sagt du, måste se den.

Har du någon julfilm du aldrig skulle vilja se igen?

– Nej, alltså julfilmer är väl kanske inte min grej. Det är väl mer julkalendern som jag kan säga att jag aldrig mer vill se igen?

Du tycker inte om julkalendern? 

– Nej, men vissa julkalendrar har varit riktiga floppar, kan jag tycka.

– Det var någon som var typ historieätarna, fast som julkalender. Det kan bli lite pinsamt ibland. Sedan var det någon med en tidsmaskin som jag också tyckte var halvbra. Sedan kan jag tycka att Tomten är far till alla barnen är lite sådär. Har vi inget bättre i Sverige och visa när det är jul liksom.