Studentupptåg lika tydligt vårtecken som tussilago

- in Morrhoppan
@Lundagård

Smartast, att sno en prydnadsgroda eller att uppföra en staty över Lenin? Morrhoppan skänker vårens Lundaupptåg en tanke.

Det säkraste vårtecknet i Lund är varken knoppar på buskarna eller att gatorna fylls av brats med solglasögon som får dem att se ut som flugor. Nej, den inbitne lundakännaren vet att det säkraste vårtecknet stavas studentupptåg.

Häromveckan tog ett par ynglingar fasta på att 2008 är grodans år. Efter att ha misslyckats med att få hemsläp från Malmö nations vårbalslunch(?) bestämde de sig för att lägga in en stöt på djurriket. Men Lundapolisen agerade rådigt och haffade grodtjuvarna snabbare än de han säga ”smörgåstårta”.

Som Lunds F.F. skulle ha sagt:

Om du i parken ett grodlår tar,

ha alltid en smörgåstårta klar

Inte heller Lundaspexarna har lyckats hålla sig i skinnet (som om det vore en nyhet). Iklädda frack och rånarluva slog de i skydd av mörkret till mot den intet ont anande vägskylten på Uardavägen. Ett riktigt professionellt brott. Ja, om det inte varit för att de sen skickat in bilder på sig själva till ”min bild” på Sydsvenskan förstås.

Ett medborgarförslag har kommit in till Lunds kommunfullmäktige. Den driftige medborgaren föreslår att en staty av Lenin som ska ”nå en höjd som kan dominera Turning Torso” ska uppföras på Lunds högsta punkt.

Tja, varför inte? 200 meter Lenin på taket skulle onekligen göra LUNA:s kårhus till en välbesökt plats.

Morrhoppan hamnar sällan i problem hon inte själv kan lösa men för en gångs skull råkade det bli så. Men samtalet till Lunds kommuns konsumentupplysare hjälpte inte mycket. Konsumentupplysaren saknar nämligen lagbok.

I övrigt vill Morrhoppan berömma de kårfifflare som utmärkte sig i Norrköping genom att samverka lite extra mycket.

Morrhoppan