Man får inte skolka när solen är framme

- in Nyheter

Idag gjorde jag något dumt. Nu vet jag inte hur vanligt skolk är på Lunds universitet, men morgonens piskande regn gjorde att jag helt enkelt inte gick till min föreläsning. Jag lämnade inte den bekväma, fluffiga sfären som omger min säng. Om jag inte hade somnat om nästan direkt så hade jag förmodligen ägnat en stund åt att skämmas över mina högstadiefasoner. (På den tiden utmärkte jag mig genom mindre utmärkt närvaro. Det var det enda som fanns kvar, eftersom jag varken drack eller sminkade mig. Vilken tur att närvaron knappt spelade någon roll och att högstadiet var ett dåligt skämt. Slut parentes.)

Det vettigaste som hände under dagen var att skatteåterbäringen sa till mig att den ville betala för ett nytt objektiv till min kamera. Miiket bera. (Tänk persisk brytning. Jag har ingen, men min pappa talar med den klassiska ”lilla espindel”-accenten. Jag tycker att det är fint.)

Under kvällen tittade dock solen fram och jag pallrade mig till Radio AF:s grundkurs. Det är läskigt hur väderstyrd jag är. Nästa helg bär det tydligen av till Skanör med radiofolket. Skanör. Jag kan inte säga det utan att börja tänka på en limerick.  Resan låter i alla fall hur kul som helst.

I morgon ska jag försöka få tag i en studievägledare. Vad jag har hört så sitter de i den fantastiska byggnaden mitt i Paradiset. Det bådar gott.