Först till kvarn vid bostadssläpp

- in Bostad, Studentliv

Studenter hängde på låset när universitetet släppte 40 lägenheter på tisdagen. Men fortfarande finns ett stort överskott på studentbostäder.

 

13.00 prick prick släppte LU Accommodation de studentbostäder som blivit lediga sedan månadsskiftet. 10 studenter hängde på låset när dörrarna öppnades till LU Accommodation, som är en del av universitetets studentservice. Deras bostadsförmedling riktar sig främst till internationella studenter. Men så länge det finns ett överskott kan även svenska studenter söka bostad där.

Enligt Linda Petersson, serviceadministratör på LU Accommodations, stämmer inte den generella uppfattning som finns om brist på studentbostäder i Lund denna vår.

– Det är några kritiska veckor i augusti som det brukar vara brist på bostäder, men på våren är det i stort sätt alltid ett överskott, säger hon.

Enligt Linda Petersson är det ofta de större lägenheterna, ettorna och tvåorna, som är lediga. Korridorsrummen är mer eftertraktade. De bostäder som hyrts ut idag går dels till personer som inte haft något boende sen terminsstart, men även studenter som redan har ett avtal, men vill ha ett billigare boende.

I kön står Daniele Perrotti, som läser Maskinteknik på Lunds tekniska högskola. Han bor i Malmö men vill ha en lägenhet i Lund.

– Jag tycker inte att det är så svårt att hitta boende i Lund, men det är nog svårare på höstterminen, säger han.

Vid 13.35 på tisdagen fanns 30 bostäder kvar. Först till kvarn gäller.