Möt din karnevalskommitté

- in Karneval, Nyheter, Studentliv

Under måndagskvällen valdes karnevalskommittén för 2014. Lundagård passade på att fråga varje sektionschef vad de ska bidra med till nästa års karneval.

 

<Jens Thomá, 27 år, musikchef

– Jag kan bidra med erfarenhet och perspektiv. Jag har ledarerfarenheter från scouterna och Studentgården i Skanör och tror att jag kan vara ett bra stöd till kommittén som grupp.

 

 

 

 

 

 

Gustav Brattström, 22 år, vierichef

– Jag tänker att jag kan skapa vi-känsla och engagemang. Om man får ett sammansvetsat gäng så blir evenemanget 100 procent bättre. Minst. Sen tycker jag att det är gött att rådda och fixa grejer.

 

 

 

 

 

Joakim Winnerljung, 23 år, ekonomichef

– Förhoppningsvis sund ekonomihantering. Sen ska det bli spännande att arbeta med näringslivet när det gäller saker som sponsring för att i kunna möjliggöra karnevalens alla visioner.

 

 

 

 

 

Mia Hempel, 24 år, tågchef

– Jag var med i tågsektionen 2010 och då insåg jag att det är en så stor sektion att man kan tajta ihop den så att alla känner igen varandra och förenas i karnevalskänslan. Så det hoppas jag kunna göra.

 

 

 

 

 

 

Fanny Ramel, 24 år, nöjeschef

– Jag har erfarenhet sen tidigare karnevaler eftersom jag producerade karnevalsfilmen 2010. Jag tror att jag kan skapa en kul miljö där alla syns och känner att de får vara delaktiga.

 

 

 

 

 

 

Carl Lundgren, 26 år, säkerhetschef

– Jag vill bidra med ett säkerhetstänk så att man kan uppleva karnevalen som den roliga fest det är. Det handlar mycket om förberedelser för de riskmoment som finns, så som fylla och bråk. Vi kommer ha ett nära samarbete med polis och vaktbolag.

 

 

 

 

 

Jonas Kullendorff, 25 år, områdeschef

– Jag kan bidra med mycket glädje och en grym arbetsmoral. Sen tror jag att mina tidigare erfarenheter av studentlivet har givit mig ett stort kontaktnät i Studentlund.

 

 

 

 

 

 

Björn Johansson, 25 år, festmästare

– Jag tror att jag har en ganska bra bredd och ett stort kontaktnät, vilket kommer till användning på en så stor sektion där man måste rekrytera mycket folk. Sen har jag rätt sinnelag, jag är glad och positiv.

 

 

 

 

 

 

Maria Blomberg, 22 år, shopchef

– Jag hoppas att jag kan bidra med mycket glädje och engagemang. Jag tycker att det ska bli så himla roligt, särskilt som shopchef som är en ny post inom kommittén.

 

 

 

 

 

 

 

Clara Luthman, 22 år, kommunikationschef

– Jag tror att jag kan bidra med en stor portion glädje. Sen har jag jobbat med event tidigare, bland annat DN-galan och där har jag lärt mig av mina misstag. Framförallt att man måste lära sig att delegera.

 

 

 

 

 

Charlotte Abrahamsson, 24 år, biljettchef

– Jag hoppas att jag har lite perspektiv från Studentlund eftersom jag har erfarenhet från nationer och LTH-sektioner. Utöver det har jag jobbat som reseledare och haft hand om mycket folk. Det tror jag att jag kommer att ha nytta av.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakta

[checklist]

På gårdagens möte diskuterades också frågan om huvudmannaskap för karnevalen. AF och KK vill vara gemensamma huvudmän tillsammans med kårerna. Gårdagskvällens möte kom fram till att det vid nästa karnevalsorgan ska beslutas om frågan ska utredas vidare eller inte.

 • Detta är karnevalskommittén.
 • Biljettchef: Charlotte Abrahamsson, 24 år, studerar Väg- och vattenbyggnad på LTH, Lunds tekniska högskola. Är senior i Göteborgs Nation och styrelseledamot i Väg-och vattenbyggnad avdelningen.
 • Ekonomichef: Joakim Winnerljung, 23 år, studerar juridik. Är ledamot i Juridiska föreningen, JF. Har tidigare varit vice ordförande för JF och general för Juridiska föreningens arbetsmarknadsdagar JiA.
 • Festmästare: Björn Johansson, 25 år, studerar personalvetare. Har tidigare varit ordförande i Kuratorskollegiet och Kurator på Västgöta nation.
 • Kommunikationschef: Clara Luthman, 22 år.  Har tidigare varit utbildnings- och rekryteringschef på Radio AF samt jobbat med press och media på nationell och internationell nivå på DN galan.
 • Musikchef: Jens Thomá, 27 år, är ledare för Vikingarna – scoutkåren Finn och tidigare engagerad i Lundaspexarna och Studentgården i Skanör. Har även varit souschef för musiksektionen i Lundakarnevalen 2010.
 • Nöjeschef: Fanny Ramel, 24 år, jobbar som sjukgymnast på Skånes universitetssjukhus. Har tidigare producerat karnevalsfilmen och jobbar som scenproducent vid Lunds humorfestival samt regissör för Boelspexarna.
 • Områdeschef: Jonas Kullendorff, 25 år, är just nu sexmästare på S-teve. Har tidigare varit Akademiska Föreningens edil och Källarmästare på Sydskånska.
 • Shopchef: Maria Blomberg, 22 år, är för tillfället ordförande vid Aktivitetsutskottet sektionen för Industriell ekonomi på LTH.  
 • Säkerhetschef: Carl Lundgren, 26 år, studerar juridik och har tidigare varit vice ordförande på Juridiska Föreningen. Har även varit souschef för ekonomisektionen i Lundakarnevalen 2010.
 • Tågchef: Mia Hempel , 24 år, är Boelspexarnas förman och tidigare engagerad på Lunds nation.
 • Vierichef: Gustav Brattström, 22 år, studerar medicin. Har tidigare varit Kurator på Kristianstad nation.

[/checklist]