Knarkreklam till studentboenden

- in Nyheter

Boende på Delphi nåddes under helgen av flygblad som uppmanade till narkotikaaffärer.

Under påskhelgen fick hyresgäster på studentboendet Delphi oväntad reklam. Bland budskap om Jesus lidande, död och återuppståndelse hade en knarklangare varit i farten med att dela ut flygblad i hyresgästernas brevlådor som uppmanade studenterna att bli en del av dennes kundkrets.

Det Musse Pigg- och cannabisprydda flygbladet manade studenterna att lägga till knarklangaren via appen Wickr – en krypterad meddelandetjänst där chattmeddelanden automatiskt raderas efter en viss tid – för att göra narkotikaaffärer.

En anonym källa som bor på Delphi, skriver till Lundagård att hen pluggar och jobbar som sjuksköterska på psykiatriska kliniken i Lund och dagligen möter studenter som lider av psykisk ohälsa till följd av missbuk.

”Min uppfattning är att användningen av narkotika ökar och att inställningen blivit mer liberal. Detta flygblad känns som ett hån mot alla de studenter som kämpar mot sitt missbruk på daglig basis.” skriver hen i ett mejl till Lundagård.

Enligt uppgifter till Lundagård ska en kille ha rört sig mellan husen på Delphis område, bland annat X, P och Y, under fredag eftermiddag den 2 april och väntat tills någon öppnat ytterdörren. Så fort den anonyma källan insåg vad flygbladen innehöll kontaktade hen polisen, berättar källan för Lundagård.

På måndag förmiddag när Lundagård kontaktar AF Bostäder känner VD Henrik Krantz inte till händelsen ännu, men kontaktar på förekommen anledningen Delphis områdeschef.

– Det vore bra om han eller hon (källan, reds.anm.) vände sig till oss så att vi kan göra något åt det isåfall, för det är naturligtvis något vi vill känna till. Vi undersöker för fullt just nu, säger Henrik Krantz.

Lundagård har talat med jourhavande förundersökningsledare i Lund som bekräftar att man skickade ut ett larm med ett signalement under fredagseftermiddagen, men att ingen polisanmälan upprättades. Efter kontakten med Lundagård har polisen dock valt att upprätta en anmälan.