”Villan” – så heter Helsingkrona nations nya boende

- in Nyheter

Helsingkrona nation namngav nyligen sitt nya boende, som beräknas stå färdigt i mars nästa år. I ”Villan” kommer de boende dela kök, gemensamma ytor och balkonger.

I torsdags stod det klart. Helsingkrona nations nya studentboende döps till ”Villan”. Namnet kom till genom en tävling där medlemmar kunde skicka in förslag.

– Vi valde ”Villan” eftersom det knyter an till våra andra hus – Huset och Tornet – och idén om kollektiv också, säger kurator Sigge Meurling. 

Det blir 59 lägenheter med badrum uppdelade på sju våningar. På varje våning kommer det att vara ett stort kök, gemensamma ytor och en balkong. Det kommer även finnas en lokal i källaren för privata evenemang.

Kommer det att finnas pingisbord eller något liknande?

– Så långt har vi inte kommit. Men det går att donera egna grejer till den gemensamma lokalen. Men det hoppas vi kunna växa fram ganska organiskt med de som bor där då. Att de får välja hur de vill underhålla sig själva. Vi ska inte in och detaljstyra, säger Sigge Meurling. 

Villan ligger precis vid ”Huset”, på gångavstånd till en mataffär, LTH, ekonomihögskolan och nationerna längs Tornavägen. Den beräknas vara färdigbyggd i mars och inflyttning kommer att ske i början av våren.  

– Vi ser väldigt mycket fram emot att välkomna ett 60-tal nya studenter till Helsingkronafamiljen. Närheten till nationen och campus gör det till ett attraktivt boende för studenter som vill göra sitt studentliv ännu roligare. Hela nationen jobbar stenhårt för att göra studielivet så roligt som möjligt och att kunna erbjuda fler bostäder är ett stort steg framåt. På Villan kommer man skaffa sig vänner för livet, säger Sigge Meurling.