Vampyrsöndag

- in Nyheter
@Kenneth Carlsson

Fick en pratstund med regissören Lee Hardcastle igår om galet blodiga leranimationer och musikvideor. En ytterst sympatisk snubbe från Leeds som såg fram emot spökvandring runt Lundagårdsparken. Intervju med honom kommer i dagarna. Under söndagen väntas annars en högintressant visning…

…i form av en tysk stumfilm! Genau, Carl Th. Dreyers  (dansk faktiskt) konstnärliga skräckklassiker Vampyr från 1932 får en specialvisning på stadsteatern klockan 19. Till filmen kommer Malmöbandet Death and Vanilla spela live, i någon form av suggestiv skräckinjagande kraut. En magisk och annorlunda filmafton utlovas. Det här är en av festivalens absoluta höjdpunkter, så missa inte! (Men var inte allt för många, jag vill också komma in).

Direkt efter visningen blir det lergubbemassaker deluxe. Ett paket av Lee Hardcastles bästa animationer visas. Kul för dig som vill se en blandning av Zombies, splatter, katter och Pingu!

Under tiden fortsätter George A. Romero att smyga runt i korridorerna och avverka filmer på Kino, Filmstaden och Stadsteatern. Igår höll han en Q&A för fans och andra intresserade. Vad kommer denna otroligt sympatiska herre göra resten av tiden? ”Han och hans fru kommer att vara här hela veckan, men de har inte så mycket planerat. De är mest sugna på att titta på filmerna.”, hälsar en volontär.