En titt på frövalvet och lite annat smått och gott

- in Nyheter

På grund av tidigare nämnd sjukdom har de senaste dagarna bjudet på idel inaktivitet på väg 236. Men efter att ha plöjt igenom barskåpet igår kväll så är vi på god väg tillbaka!

Dagen idag har spenderats med lite skolarbete, lite häng på sjukhuset och en liten utflykt medelst bil. Utflykten styrdes bort till flygplatsen och upp mot nedlagda ’Gruva 3’ där vi hittade ’Svalbard Global Seed Vault’, som helt enkelt är en anläggning som används som genbank för växter. Det ser inte mycket ut från utsidan men 125 meter in i urbergets permafrost lagras ungefär 1400 arter från hela världen. Tyvärr tillåts inte längre turistbesök då lagret saknar nödutgångar.

Dagens tävling var av de mer manliga och prestigefyllda slagen. Anton kammade hem segern med två centimeter trots kroppsliga defekter. Det hela kommer redovisas med film senare, men än så länge räcker det så.

Trots att det är lördag så gör vi tidig kväll och laddar för en minst lika tidig morgon. YR utlovar strålande väder och därför ska vi få användning av vårt nyligen uthämtade isbjörnsvapen genom att ta en tur upp i fjällvärlden. Mer om det i morgon! Tack och god natt!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.