Vem har tagit årets bild?

- in Tävling
@Lundagård

Lundagårds fotografer har tagit en stor mängd fotografier under 2013. Här ser du ett urval av de bilder som publicerats under året. Fotograferna har själva valt ut en egen favoritbild till vår tävling som ger dig en tillbakablick på ett händelserikt studentår i Lund.

Bilderna kommer att ställas ut i Café Athen. Röstar gör du här nedan.

1. JENS HUNT Nyckelkastning En grupp avgångsteknologer på studentlivets sista ceremoni. Efter en intern sittning sätter de högtidligt hänglås på teknologmössans tofs för utelåsning från kommande terminer.
1. JENS HUNT
Nyckelkastning
En grupp avgångsteknologer på studentlivets sista ceremoni. Efter en intern sittning sätter de högtidligt hänglås på teknologmössans tofs för utelåsning från kommande terminer.
Läs reportaget här.

2: EMMA KARLSMARK ELFSTRAND Frihetskämpe Ett porträtt från en hotellbar i ett sommarsoligt Lund. Fotot illustrerar svårigheterna med att komma nära och vara personlig, men samtidigt ändå bibehålla anonymiteten hos den avporträtterade.
2: EMMA KARLSMARK ELFSTRAND
Frihetskämpe
Ett porträtt från en hotellbar i ett sommarsoligt Lund. Fotot illustrerar svårigheterna med att komma nära och vara personlig, men samtidigt ändå bibehålla anonymiteten hos den avporträtterade.

3: JENS HANSEN Skoldebatten Jan Björklund i en debatt om skolans roll i det svenska samhället. Bilden i sig är en representation av politikern, den som ofta står ensam inför en publik.
3: JENS HANSEN
Skoldebatten
Jan Björklund i en debatt om skolans roll i det svenska samhället. Bilden i sig är en representation av politikern, den som ofta står ensam inför en publik.
Läs referat från Studentaftonen här.

4: HENRIK LARSSON SMASK Sophia Bergholm, med artistnamnet "Sally Monella", kör igenom sitt bidrag under genrepet inför Sveriges musikerakademikers sångkontest, SMASK. Vanligtvis spelar hon valthorn men för en kväll får orkesterspelet lämna plats för lösögonfransar, glitter och ambitiösa tonartshöjningar. Bilden fångar engagemanget och humorn som kännetecknar SMASK.
4: HENRIK LARSSON
SMASK
Sophia Bergholm, med artistnamnet ”Sally Monella”, kör igenom sitt bidrag under genrepet inför Sveriges musikerakademikers sångkontest, SMASK. Vanligtvis spelar hon valthorn men för en kväll får orkesterspelet lämna plats för lösögonfransar, glitter och ambitiösa tonartshöjningar. Bilden fångar engagemanget och humorn som kännetecknar SMASK.
Läs artikeln här.

5: TIM JEDEUR-PALMGREN Polisen tjuvkikar Efter ett missförstånd mellan den autonoma vänstern och statliga tjänstemän angående ett dieselaggregat hade nu polisen höjt sin beredskap på Ockupera Universitet rörelsens första träff. Inne i Café Athen är det direkt demokratin och twitterflödet som håller låda, utanför fanns det fler batonger än på fotbollsderbyn.
5: TIM JEDEUR-PALMGREN
Polisen tjuvkikar
Efter ett missförstånd mellan den autonoma vänstern och statliga tjänstemän angående ett dieselaggregat hade nu polisen höjt sin beredskap på Ockupera Universitet rörelsens första träff. Inne i Café Athen är det direkt demokratin och twitterflödet som håller låda, utanför fanns det fler batonger än på fotbollsderbyn.
Se bildspel från ockupationen här.

6: LUKAS NORRSELL Advokat i ljus Klockan fyra på natten under Studentaftons eftersits med Breiviks advokat Geir Lippestad, sjungandes Stad i ljus. Bilden visar hur bra det blir när man som fotograf verkligen får vara med.
6: LUKAS NORRSELL
Advokat i ljus
Klockan fyra på natten under Studentaftons eftersits med Breiviks advokat Geir Lippestad, sjungandes Stad i ljus. Bilden visar hur bra det blir när man som fotograf verkligen får vara med.
Se bildspel från dagen med Studentafton här.

7: JONAS JACOBSON Svåra tider för överliggare Att man är en överliggare är ingenting man skyltar med längre. Så när en modern överliggare ville förbli anonym fick Lunds mest ikoniska överliggare göra ett inhopp och återbesöka sitt naturliga habitat. Sam Asks dödsmask på Grand Hotell hållen av en nutida överliggare fångade storyn i en bild.
7: JONAS JACOBSON
Svåra tider för överliggare
Att man är en överliggare är ingenting man skyltar med längre. Så när en modern överliggare ville förbli anonym fick Lunds mest ikoniska överliggare göra ett inhopp och återbesöka sitt naturliga habitat. Sam Asks dödsmask på Grand Hotell hållen av en nutida överliggare fångade storyn i en bild.
Läs reportaget här.

8: JANE DINH Sri Lanka adventure When I was interning for the UN, I got the chance to visit Sri Lanka for a week. Two of my favorite memories from this past summer are shown in this photo: Adventures and the warm and curious people of Sri Lanka.
8: JANE DINH
Sri Lanka adventure
When I was interning for the UN, I got the chance to visit Sri Lanka for a week. Two of my favorite memories from this past summer are shown in this photo: Adventures and the warm and curious people of Sri Lanka.
Read the blog post here.

9: CARL-JOHAN KULLVING Förbjudna staden Min vän Li-lian på väg ut ur Förbjudna staden i Peking, Folkrepubliken Kina. Jag gillar djupet i bilden och Li-lian ger bilden rörelsen genom att vara mitt i ett steg. I bakgrunden syns paviljongen i parken Jingshan.
9: CARL-JOHAN KULLVING
Förbjudna staden
Min vän Li-lian på väg ut ur Förbjudna staden i Peking, Folkrepubliken Kina. Jag gillar djupet i bilden och Li-lian ger bilden rörelsen genom att vara mitt i ett steg. I bakgrunden syns paviljongen i parken Jingshan.
Läs blogginlägget här.

[poll id=”61″]