Årets notis korad

- in Tävling

Hallå där Ulf Sundberg på Sydsvenskan som med sin notis “Hund på väg till jobbet blev nedklottrad” har tagit hem utmärkelsen Årets notis 2013. 

Grattis! Hur känns det?
– Det är jättestort. Det är det första journalistpriset jag vinner och antagligen det sista också, haha.

Hur blev notisen till?
– Vi har kontakt med polisen varje dag och när jag hörde den här historien visste jag att jag bara var tvungen att skriva. Ofta letar man efter en lite udda historia och när ingen har kommit till skada så kan man vara lite rolig också.

Vad har du själv för relation till notiser?
– Jag älskar notiser och skriver säkert fem eller sex stycken per dag. Det är ett mycket bra sätt att berätta någonting kort och jag vet att många läsare uppskattar det. Jag läser ofta själv hellre notiser än en längre text.

Vad har du för tips till den som vill lära sig skriva bra notiser?
– Först och främst måste man ta reda på så mycket som möjligt om det man ska skriva om. Sen försöker man att hitta någon liten knorr på det. Själv gillar jag när djur kommer med, de notiserna blir ofta lite udda.

Så här lyder motiveringen:
Ulf Sundberg har lyckats göra den klassiska polisnotisen både obehagligare och trivsammare än vad vi tidningsläsare är vana vid. På 440 tecken lyckas detta kärleksbarn mellan skånsk revy och Hitchcock-drama göra oss både fnissiga och illa till mods.

Notisen i sin helhet citerad från Sydsvenskan:
”Den 25-åriga kvinnan brukar ta hunden med sig när hon åker tåg till jobbet i Kävlingetrakten. På onsdagen satte hon sig som vanligt på tåget med hunden i knät och bägge somnade som oftast direkt. Framme i Kävlinge gick de av tåget och till arbetsplatsen. Väl där märkte hon att hunden var röd på magen och när hon tittade närmare såg hon att någon skrivit ”Hej” med en röd tuschpenna på hundens mage. Tilltaget är polisanmält som ofredande. ”

årets notis!

 

Fakta

[checklist]Årets notis arrangeras av Lundagård. Läs mer på http://aretsnotis.wordpress.com/[/checklist]