Detta släcker vår lust

Lusten är som bekant en förgänglig företeelse. Den kan väckas snabbt och intensivt, men kan lika snabbt reduceras till intet över de allra minsta småsaker. Lundagårds kulturredaktion redogör för sina buzzkills.

Gympaskor

Eller sneakers, som mindre anglofoba personer säger. Utanför en gymnastiksal bär vuxna människor skor som plågar fötterna. Barn använder gympaskor för att leka. Men vuxna leker inte, och borde därför inte bära skor med lek som främsta syfte. Jag begär inte mycket. Jag kräver inte en tredelad kostym med tillhörande hatt. Men snälla, inte gympaskor.

Straight edge-typer

Foto: Johanna Nilsson

Nykterist får man vara, men för det behövs ingen självbelåten kult. Snacket om det korrumperande med berusningsmedel – koffein inkluderat – är nonsens. Jag vet att de försöker väcka mindervärdeskänslor hos oss andra, men de framkallar enbart irritation. En värld utan straight edge-typer, berusade endast på självgodhet, vore en vacker sådan.

Gamlingar

Åldras gör vi alla. Men att bli gammal är ett val. Man kan välja att förbli ung i sinnet, fortsätta att vara nyfiken på världen och öppen inför den. Men alltför ofta stöter man på människor på andra sidan 50 (ofta bekvämt klädda) som är tjurskalliga och bittra. Vi lever ett enda liv. Så varför ödslar så många livet på att bli tråkiga och gamla?

Dante Löfmarck

Köttmarknaden

Din säng är kall och ditt hjärta är kallare, livet fullt av vänskapliga high-fives. Du går till systemet en torsdag och köper Sofiero 7,5. Dags för ÖG:s klubb Sunset – köttmarknaden. Man skäms nästan när man går dit. Lite som ett bordell, fast ingen får ligga (och alla betalar). Luften luktar av desperation och oanvänt latex. Avtändande.

Sims 3

Foto: Johanna Nilsson

Det finns många i Lund jag livet ur. Biljettkontrollanter. Hyresvärden. Ekonomistudenter. Ilskan är en vital drivkraft i mitt liv, jag kommer inte be om ursäkt för den. Men om jag måste stilla mordlusten finns det bara ett tillvägagångssätt: Sims 3-soundtracket. Prova att vara genuint hatisk med simliskans pacificerande toner ekandes i din skalle. Tro mig, det är inte så seriöst.

Horny on main

Jag öppnar Twitter under föreläsningen om svensk förvaltningsrätt. ”Jag vill känna hennes våta ____ mot min hårda ____”. Tack för ditt input, Holger, brandman och tvåbarnspappa (plats: Bjuv). Grabbar, jag tycker också att den sexuella revolutionen var bra, men begränsa parningsropen till era ”magmys-grupper” på Facebook.

Maria Müllern-Aspegren

Ersatt av AI

Min mor sa att jag borde testa ChatGPT. Varför har jag inte testat det? Strunt, säger jag! Det sista jag behöver är att något grusar mina författardrömmar. Ge mig en gåspenna, bläck och ett glas PFAS-fritt vatten (eller en sup?). När jag väl är igång – var är min karavan? Och får jag förresten lov att äkta din dotter (eller helst son)? Tack!

Gryträtter

Foto: Isak Aho Nyman

I dessa oroliga tider har det lagats mycket gosiga gryträtter. Men nu vill jag bara äta en krispig sallad eller bibimbap med picklade grönsaker. Grön wasabi som bränner till på tungan. Kontaktannons: ”Trött på grytlivet och vill nu hitta en stabil, fräsch sallad under 40 bast. (Egentligen är jag nog inte redo, tänker fortfarande på mitt gryt-ex)”.

Beach 2024

Ett uttryck som är lika dött som kallsup. Vem orkar göra situps när det är elände i världen? Gör en situp, ät en kaka, en till situp, drick en klunk vin, gör en situp till och skriv en artikel om Edvin Törnblom. Trots detta är jag skyldig till ett krystat träningspass hemma à la covid i Försvarsmaktens träningsprogram. Tag mig och gör mig till ryss.

Andreas Siotis