Parentesens skylt spårlöst försvunnen

- in Nyheter

Dumhet eller bara hyss? Under fredagskvällen bestämde sig två okända personer för att det var dags för lite rackartyg – nämligen att byta Parentesens och Ulrikedals skyltar. När de sedan skulle återställa ordningen var Parentesens skylt borta.

Det som började som ett hyss kan visa sig bli en dyr historia. Det skriver i alla fall en anonym användare i Facebook-gruppen ”Vi på Ulrikedal”.

”På fredagskvällen bytte min vän och jag ut parentesens skylt mot Ulrikedals skylt, som ett skämt”, skriver användaren i gruppen.

”Senare, när vi planerade att byta tillbaka skyltarna, var parentesskylten borta. Om skylten inte återlämnas kan min vän och jag behöva betala för en ny och riskera en polisanmälan”.

AF Bostäder bekräftar också stölden på sin Instagram, där de ber tjuven att lämna tillbaka skylten. Henrik Krantz, vd för AF Bostäder, säger att man vet vilka som flyttade skylten till Ulrikedal, men att förloppet efter det är oklart.

– Den togs till Ulrikedal som ett studentikost skämt, lite så där, säger han.

Men han är trots allt inte helt förvånad över försvinnandet.

– Det är så i Lund.

Henrik Krantz vill gärna se att skylten får återta sin plats vid Parentesens bostadsområde.

– Det är ju ändå viktigt att säga att detta inte är världens guldreserv, utan en skylt. Met det vore bra om den kom tillbaka, så att ingen drabbas av stora kostnader här.

Om skylten inte dyker upp kommer AF Bostäder behöva köpa en ny skylt. Och då planerar man att göra det svårare för framtida busar.

– Då kommer vi att sätta fast den så att den inte kan bli flyttad, säger Henrik Krantz.

Artikeln har uppdaterats.