Se filmen från dragkampen

- in Studentliv
@Jacob Hederos

Ännu en dag har förlöpt på nollningen vid Lth, Lunds tekniska högskola. Under tisdagens lunch var Kårkampen igång – med dragkamp på schemat.

Efter gårdagens draggning av sjön Sjön var det i dag dags för dragkamp mellan sektionerna på Lth. Lunds Universitet var där och filmade. Under tisdagsluncherna framöver kommer sektionerna mötas i olika grenar för att lära känna varandra över gränserna.

”Min själ har blivit lugnare”

Datasektionens överphös Master`D sitter för tillfället och samlar sin stab inför helgens Nollympiad, som avslutas under söndagens Regatta. Efter en intensiv första vecka av nollningen har studierna dragit igång, och lugnet har för tillfället lagt sig.

– Min själ har blivit lugnare, men det är fortfarande aktiviteter varje dag, säger Master`D och fortsätter:

– Det mesta börjar ordna sig, och efter gårdagens draggning av sjön Sjön känns det säkert att släppa ut de runt 600 studenterna i sjöslaget.  Men det lär bli kaos ändå.

Hur går det med nollningen, inga katastrofer?

– Nej då, allt har gått riktigt bra. Det har blivit mycket mer pepp nu i gruppen också, och teknologandan har spridit sig. Nollorna är mindre blyga, och de kämpar verkligen för de råsa i data!