Q: Felicia Green, Simon Appelqvist & Lisa Bergenfelz

- in Q

Felicia skall för evigt ihågkommas som en strävsam och språkkunnig chefredaktör. Samt för sin Gin och Tonic-upptäckt. Sedan frånträdet bevakar hon Lomma för Sydsvenskan, där hon är först på tunga scoop som ”Sprängmedel hittades på strand!”

Simons smutsiga Kånken-ryggsäck och flitiga användning av ordet ”incitament” förgyller i dagsläget tillvaron för murvlarna på Hallands Nyheter. Vid hans skrivbord stod vid hans avgång en ridpiska. Say no more.

Lisa har spenderat sommaren på ”klimakteriemagasinet” Land i Stockholm. Hennes höjdpunkt som Lundagård-redaktör var när hon missförstod vad polischefen i Lund hette och körde över en praktikant när denne försökte rätta henne.

Qkvad:

Språkoraklet från Limhamn

ville göra sig ett stort namn

så hon lommade bort

till en sydsvensk kohort            

och limmade loss på en ny hamn

En pojkvasker från Falkenberg

som av livet ville suga ut märg

fyllde Roskilde-kvot 

”Down Under” blev för ’gjort’

stack till Halland för mer lokal-färg

En kosmopolit från Lund

som jobbat på FN en stund

hon slank till Köpenhamn

och tillbaks till Amsterdam

– ovanligt nykter och sund!