Vem var du, Annie Lööf?

- in Nyheter
@Lundagård

Lunds universitet har avlat fram många kändisar. Lundagård har intervjuat några av dem. Denna gång svarar Annie Lööf, Centerpartiets ledare. 

Vad läste du och under vilka år läste du i Lund?

Jag läste jur.kand.-programmet mellan 2003-2006 då jag tog studieuppehåll i och med att jag blev invald i riksdagen. Jag fortsatte sedan studierna parallellt med riksdagsarbetet och tog ut min examen från Lund hösten 2011.

Vem var du under studietiden?

Jag var den ambitiösa bibliotekstjejen under veckorna. Jag läste, var på alla föreläsningar, var social med mina kompisar. Jag pluggade mycket i veckorna eftersom alla helger var vigd till politik, då jag samtidigt var vice förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund.

Vilket är ditt starkaste minne från din studietid?

Känslan när man kliver ur tentasalen efter att ha lämnat in sin terminstenta. Den var så skön, som att man skrivit av sig en termins hårt arbete! Men också Lundakarnevalen och de årliga Valborgsfesterna på nationerna och i stadsparken. Men framför allt är ju mitt starkaste minne det som fortfarande finns här, alla de vänner som jag fick för livet.

Vilken nation var du med i?

Jag var medlem i Hallands nation, jag hade som ambition när jag flyttade ner att fortsätta med fotbollen och de hade ett fotbollslag som spelade relativt högt upp i divisionerna. Men jag var tyvärr bara med inledningsvis innan alla träningskläder och målvaktsskydd saknade mammas tvättmaskin.

Vad har du i dag mest nytta av från ditt studieliv?

Det jag lärde mig såklart – både i kunskap, att bli vuxen och självständig, alla mina vänner och det breda nätverk man får under studietiden och som man har glädje av även nu. Dessutom så har ju alltid Lund en väldigt speciell plats i mitt hjärta.