Smålands nation jagar skyldiga

- in Nationer, Nyheter
@Lundagård

För två veckor sedan kunde Lundagård berätta hur Pavlina Ekdahl, Luf:s vice ordförande, trakasserats sedan hon flyttat in på Smålands nation. Nu har nationen beslutat sig för att hjälpa henne och man försöker i dagsläget att leta reda på de skyldiga. Men någon polisanmälan har det ännu inte resulterat i.

Pavlina Ekdahl berättar att hon var beredd på att uppmärksamheten i media skulle kunna frambringa fler händelser. Men inga nya trakasserier har ägt rum sedan hennes framträdande. I stället säger Pavlina Ekdahl att hon mötts av positiva reaktioner.
– Det är många som har kontaktat mig och sagt att de stödjer mig, säger hon.

Fått bra kontakt med nationen
Efter att händelserna uppmärksammats av Lundagård valde nationen att kalla till möte. Under tisdagen träffade Pavlina Ekdahl även nationens jämlikhetsombud André Svensson. Ett möte hon säger sig vara nöjd med.
– Nu känns det bättre. Nationen har bett om signalement på personerna, men det är svårt för mig att minnas. De jobbar med att få fram bilder så att jag ska kunna identifiera de skyldiga, förklarar hon.

Väntar med polisanmälan
I och med att nationen har agerat har Pavlina Ekdahl valt att avvakta med sin polisanmälan. Men hon berättar att om inget händer kan hon komma att ändra sin inställning.
– Jag har bestämt mig för att vänta och se vad som händer den här veckan. Jag hoppas att nationen kan lösa det här och att de förhoppningsvis hittar personerna, säger hon.

Eventuella åtgärder oklara
Hos Smålands nation vet man inte i dagsläget vilka personerna bakom handlingarna kan vara. Men även om man hittar de skyldiga är det oklart vilka åtgärder nationen kan komma att vidta.
– Vi försöker att prata med folk om det inträffade. Skulle vi få reda på vilka det var skulle vi först och främst samtala med dem. Vi har redan från första gången vi fick reda på problemet sett allvarligt på saken och vi hoppas att Pavlina känner att vi försökt stödja henne så mycket vi har kunnat, förklarar nationens styrelse och jämlikhetsutskott tillsammans i en skriftlig kommentar.

Text: Anders Norrman