- in Nyheter
@Annika Skogar

Indien har inte visat sig fran sin tradlösa internetsida än. Inter heller från sin allmanna internetsida. Nu har vi dock anlant Panjim, huvudstaden i Goa, och hoppas att saker som internet snart ger med sig.

Tidigt igår morse rullade vi iväg med tåget från Mumbai. Det var skönt att lamna smoggen och den oerhorda trafiken bakom sig. Mumbai är ocksa en stad som direkt gör världen sa mycket svårare att forstå. Spadbarn som sover längs med vägkanten kombinerat med överdådiga lyxhotell. Här finns den rika och fattiga världen så obekvamt nära.

Att åka i tåg i Indien handlar i stort sett om en sak: att undvika alla anledningar att behova gå på toa. Under gårdagen åt vi darför bara ett ägg och en apelsin, fick huvudvark av vätskebrist men lyckades med vårt mål: att slippa närma oss avgrundsstanken. Dessutom lyckades vi komma av på rätt station, en liten seger bara det med tanke pa bristen på informationskyltar och utrop.

Just nu bor vi på taket på Panjims missionskyrka. Pastorn i kyrkan har tagit det som sitt kall att ta hand om oss vilket betyder att vi skjutsas runt pa motorcyklar och bjuds på mat i hans lilla hem. Det här låter konstigt och det är det ocksa, men pa ett ganska trevligt sätt. Vi vet inte riktigt hur vi ska lyckas flytta utan att vara oforskämda så det och mycket annat ska vi lösa nu. På torsdag väntar dessutom min första intervju.