Recension: Sabina Ddumba på Lundakarnevalen

- in Nyheter

Lundagård var på plats när Sabina Ddumba fick ett kompakt publikhav att gunga i takt.

Den som trodde att det skulle räcka att gå mot Stora scen strax innan Sabina Ddumba klev på, trodde helt klart fel. Längs med Palestra var folkhavet i det närmsta kompakt och lämnade föga utrymme för den som ville röra sig motströms.

Att Sabina Ddumba är omtyckt av Lundakarnevalens besökare råder inget tvivel om. Bland publiken syns gungningar i takt med musiken, precis som hos artisten själv. Låtarna avlöses av applåder och jubel som indikerar publikens belåtenhet. Över Lundagård lyser en rosa solnedgång vilken ter sig extra effektfullt i samklang med cerisefärgade strålkastare och Ddumbas tolkning av Vågorna. Det låter som sommar, paketerat i Imaginalskarnevalens signaturfärg.

Sentamentaliteten ligger inte långt bort när Sabina Ddumba sjunger en av sina mest spelade låtar. Not Too Young bär en historia om att inte vara för ung för att älska, vilket ju känns träffande i ett sammanhang fullt av förvirrade studenter.

Kärlek är ett genomgående tema i Sabina Ddumbas musik. I Varför är kärleken röd sjunger artisten om känslan som så många försöker begripa sig på. Låten är en cover som artisten sjöng i programmet Så mycket bättre, som Sabina Ddumba medverkade i 2017.

När klockan slagit tio och den rosa skymningen absorberats av en nattsvart himmel, råder en näst intill magisk stämning i Lundagård. Sabina Ddumba sjunger en av sina paradlåtar, Effortless, och bland ljusslingorna syns uppsträckta händer viftandes i takt

Foto: Angelika Gierok