Lång väntetid men goda burgare på karnevalskrog

- in Nyheter

När hungern slår till på Lundakarnevalen finns flera alternativ. Förutom foodtrucks kan man hitta ett antal mattält och krogar placerade runt om karnevalsområdet. Men var beredd på långa köer.

När Lundagård ska testa maten vid Gamla kirurgen klockan 15:30 behöver vi vänta i en timme innan vi får två små kinesiska hamburgare, eller Rou Jia Mo som de också kallas. Tanken var att vi skulle testa det veganska alternativet samt köttalternativet som mattältet erbjuder. När vi kommer fram till kassan får vi dock reda på att championspetten är slut. Så bara en av oss kunde äta. Till fotografens förtret.

De kinesiska hamburgarna består av fläsksida med koriander, chili och ingefära. Chilin märks tydligt när man äter men balanseras av baobrödet som har en viss sötma. Det är mycket fläsk i hamburgarna. Köttet är mört och bra tillagat. Det hade varit önskvärt att få sås som sidotillbehör för de som inte vill att köttsmaken ska ta överhanden. Bröden är oljiga vilket gör att maten upplevs som snabbmat.

Foto: Frank Schreier

Lång väntetid och liten mängd mat gör att besöket inte blir speciellt minnesvärt. Den bristfälliga informationen om att de veganska alternativen hade tagit slut påverkar också vår bedömning. Om man kan hitta andra alternativ med kortare köer hade vi föreslagit det.

 

Poul Kristensen. Foto: Frank Schreier

Hur upplever du kön?
– Den är förfärlig. Jag har väntat i 45 minuter för att få matbiljetter och nu måste jag vänta i den här kön för att få min mat.

Hur smakar karnevalsölen?
– Ölen är så där om jag ska vara ärlig.

Vad tycker du om karnevalen?
– Jag kommer från Ålborg i Danmark och där har vi också en karneval. Jag kan inte säga vilken som är bäst men stämningen här är väldigt trevlig och folk är glada.

 

Frida Nilsson. Foto: Frank Schreier

Hur var maten?
– Den vad god. Jag tog tonfisken och det var bra storlek på portionerna. Den var lite kall men mycket bra smaker.

Hur länge behövde ni vänta?
– I en timme. Jag blev även förvirrad av hela systemet med matbiljetter eftersom vissa ställen inte tar emot dem och det står inte någonstans.

Är det värt att vänta på maten?
– Jag vet inte om det är värt att vänta en timme egentligen. Stämningen är väldigt trevlig inne på området. Men om det inte hade varit karneval hade jag inte stått i den kön. Men man får acceptera att det är studenter som gör maten och de jobbar stenhårt för att göra oss glada!