Nytt blod i AF:s presidium

- in Nyheter, Studentliv

Vid årsskiftet tillträder två nya personer i Akademiska föreningens (AF) presidium. Matilda Mörk Johansson har valts till ny kommunikationschef och Cesar Kouthoofd Muldin till ny edil.

Matilda Mörk Johansson har en kandidatexamen i strategisk kommunikation och har det senaste året varit notarie på Helsingkrona. Hon har även suttit i kommunikationsgruppen i Studentlund, vilket är en av flera erfarenheter som kommer vara värdefulla i hennes nya tjänst som kommunikationschef i AF.

— Det här är mitt nästa steg att ta i studentlivet. Eftersom året blev som det blev med pandemin är jag revanschsugen, säger hon.

Hon kommer bland annat ansvara för all kommunikation och marknadsföring för föreningens utskott och samarbetsföreningar.

— Det ska bli en rolig utmaning att marknadsföra AF och rekrytera nya medlemmar och jag ser verkligen fram emot att hitta en gemenskap inom det nya presidiet, säger Matilda Mörk Johansson.

Möt AF:s nya kommunikationschef. Foto: Saber Malmgren.

Cesar Kouthoofd Muldin studerar juristprogrammet och har på flera sätt varit aktiv inom studentlivet. Som amanuens, deltidsanställd vid universitetet, har han bland annat arbetat med fastighetsförvaltning och evenemang på Juridicum, samt varit delaktig i Juridiska föreningens arbetsmarknadsdagar.

— Jag har haft ett stort engagemang inom Juridiska föreningen. Nu ser jag fram emot att möta alla delar av studentlivet, säger han.

Som edil kommer han vara ansvarig för kontakten mellan AF-borgen och studentföreningarna och sköta frågor gällande bokning och uthyrning av lokaler. Det är också den enda tjänsten där det ingår en bostad, nämligen i AF-borgens torn. Men med bostaden följer ett ansvar, den som är edil har jour dygnet runt och måste vara i närheten av AF-borgen om något skulle hända.

— Det känns som ett väldigt stort äventyr att bo i borgen ett år, säger Cesar Kouthoofd Muldin.

There’s a new sheriff in AF-borgen. Foto: Saber Malmgren.

Hur spenderar du en ledig dag?

Matilda Mörk Johansson:
— Först och främst sovmorgon. Därefter någon aktivitet, gärna fotboll eller handboll. En tupplur på eftermiddagen. Middag med ett glas vin och efter det tittar jag på en bra film.

Cesar Kouthoofd Muldin:
— Jag försöker koppla bort plugg och jobb och vara helt ledig. Dagen består av någon typ av aktivitet, exempelvis squash eller discgolf. Jag tittar på Premier Leaugue, helst på favoritlaget Chelsea. Och så träffar jag gärna några vänner.

Vad var det bästa med 2020?

Matilda Mörk Johansson:
— Gemenskapen på Helsingkrona och min kollega Robert som jag har jobbat med hela året.

Cesar Kouthoofd Muldin:
— Att Joe Biden vann presidentvalet och att jag har upptäckt den fantastiska aktiviteten discgolf.

Kommer du att ha något nyårslöfte?

Matilda Mörk Johansson:
— Jag ska köpa färre nyproducerade kläder och mer second hand.

Cesar Kouthoofd Muldin:
— Jag vill lära mig spela ett instrument men jag vet inte vilket. Kanske munspel.