Siste april-lekarna flyttas till Stadsparken

- in Nyheter
@Lundagård

Kuratorskollegiet (KK) ger upp satsningen på siste april-lekar på centrala idrottsplatsen. Nu flyttas lekarna till Stadsparken.

– Vi vill vara där allt folk är, säger KK:s ordförande Andreas Stroucken.

Beslutet kommer efter en lång rad år med vikande besökssiffror för arrangemanget där nationerna tävlar mot varandra. Ifjol besökte uppskattningsvis endast 200 personer centrala IP, trots intensiv marknadsföring från KK. Samtidigt har uppemot 20 000 personer spontanfestat i Stadsparken varje år.

Nära mejeriet

Men Andreas Stroucken tror inte att slitaget på parken kommer att öka till följd av flytten.

– Vi tror inte att det kommer att komma fler folk till stadsparken för att vi har lekarna där. Snarare ökar spridningen av folk i stadsparken. Vi kommer också att vara nära Mejeriet där parken inte är lika känslig. Förhoppningsvis kan det totala slitaget minskas genom att det blir jämnare fördelat, säger Andreas Stroucken.

Startar klockan tio

KK kommer också att hyra in extra bajamajor och en container till Stadsparken för sitt eget firande. Men det betyder inte att KK tar något arrangörsansvar för spontanfestandet. Enligt KK kommer Lunds kommun att utvärdera flytten av lekarna efter årets upplaga.

Arrangemanget inleds klockan tio på morgonen med att man tågar från AF-borgen tillsammans med Fanborgen och Alte kamereren.

Text: Patrik Kronqvist