Inbrottsvåg mot studentorganisationer

- in Nyheter
@Lundagård

Flera studentorganisationer har haft inbrott under sommaren.

Lunds universitets studentkårer, Kuratorskollegiet och Teknologkåren har alla drabbats.

Mest utsatta har teknologerna varit. Både maskinsektionen och datasektionen har fått ovälkommet besök. I början av augusti tog sig även tjuvar in i Teknologkårens lokaler i Kårhuset.

Tur i oturen

Tjuvarna bröt sig in genom två dörrar för att ta sig in i lokalerna. Väl där bröt de upp ett skåp och ett kassaskåp och stal en mindre summa pengar och nyklar till förråd i huset.

– Jag blev väckt av Pedellen vid nio-tiden på morgonen när han upptäckt att det varit inbrott. Jag flög upp ur sängen när jag hörde det. Det är såklart inte kul men man kan säga att vi hade tur i oturen och blev av med mindre än vi trott, säger Niklas Trappe, ordförande för Teknologkåren.

Inte första gången

Polisen undersökte brottsplatsen och tog fingeravtryck och föremål som tros ha använts vid inbrottet, men ingen är ännu misstänkt för brottet. Teknologkåren har tidigare varit utsatta för inbrott på somrarna. Sommaren 2005 var det inbrott i kårens lokaler, och förra året hos F-sektionen.

– Vi håller på att se över alla våra rutiner, det är tråkigt att vi är så utsatta, säger Niklas Trappe.

I mitten av augusti tog sig någon även in i Lunds universitets studentkårers lokaler och Kuratorskollegiets och Terminsräkningsföreningens gemensamma kontor. Bland annat stals en bärbar dator.

Text: Viktor Ström
Foto: Emma Svensson