Lund bland julklappar och nyårsraketer

- in Nyheter

DET HÄNDER: För den som är kvar i Lund över jul och nyår finns det alltid nånting att hitta på. Nyårsbal, KG Hammar eller Damn. Det är bara att välja och vraka!

Nationer som har julöppet 20 dec-17 jan

Wermlands nations Vinteravanti är öppet onsdagar och lördagar 19-02 med undantag för jul- och nyårsafton. Puben serverar piroger och baren har glögg och Irish coffee. Inträde: Gratis före 22. Efter 22 kostar det 25 kr. Hit går du om du vill softa och snacka med polarna eller mysa med din darling.

Lunds nation har JulPenthouse på torsdagar och lördagar. Här kan träffa på glada kursare som du kanske inte sett på år och dag. Är du singel lär du trivas som fisken i vattnet.

Butikerna i city har öppet 10-13 för dem som har julklappspanik

Julafton

Blir du rastlös på julafton? Ta en sväng in på Kulturen eller kolla in utställningen Tio fotografer på Konsthallen. Inträde: Gratis. Öppet från 12

Julklapparna är utdelade och maten uppäten. Då är det många i Lund som avrundar julafton på Ariman över en kopp te eller en öl i trevligt sällskap.

Utbytesstudenter organiserar sitt julfirande i Facebookgruppen Christmas in Lund.

Mellandagarna

Disco juldagen med Damn har blivit en tradition på Mejeriet under senare år. Inträde: 165 kr Öppet 23-03. Mejeriet har även en electroklubb kl. 00-03 lördagen den 27:e december för 80 kr.

Sjunk in i djupa tankar och ta till dig kloka ord på Grand Hotels Litteraturbar kl. 19.30 måndagen 29 december. Poeten Niklas Törnlund möter KG Hammar med temat ”Vad tror du egentligen på?”. Inträde: 95 kr inklusive en vinbiljett.

Nyårsafton

Tolvslaget på Lundagård. En gång i tiden var det en städad tillställning med ett hundratal salongsberusade människor som beskådade fyrverkerierna vid fontänen. Numera går alla hit och utgör mest en brand- och fyllevarning, men fyrverkerierna avfyras enligt traditionen.

Skippa nyårsfesten och gå till Botulfspuben! Traditionen är att shotta för varje buss som kommer till Botulfsplatsen. Det intressanta är att det kommer tio bussar samtidigt två gånger i timmen.

Hallands nation huserar en nyårsfest med trerättersmiddag för 444 kr. Öppet 19-03. För biljettinformation se http://www.hnff.com/nyar/

Teknologkåren har nyårsfest på AF-borgen. Biljetter till eftersläppet som börjar kl. 00.30 finns för 50 kr styck via http://www.nyarsbalen.se

Text: Anna Snellman
Bild: Louise Larsson