Elisabeth Gehrke vald till vice ordförande för SFS

- in Nyheter
@Lundagård

Lunds universitets studentkårers vice ordförande, Elisabeth Gehrke valdes under söndagen till ny vice ordförande för Sveriges förenade studentkårer.

– Det känns helt underbart, jag är alldeles varm och lycklig. Men det var nervöst in i sista minuten, säger Elisabeth Gehrke som just nu är på väg hem till Lund från SFS fullmäktige i Uppsala.

Elisabeth Gehrke var valberedningens förslag men hade en motkandidat, Sonja Pettersson från Filosofiska fakulteternas studentkår i Göteborg. Efter en lång debatt valdes till sist Elisabeth Gehrke i en sluten omröstning.

Varför blev just du vald?
– Därför att jag är jäkligt bra på påverkansarbete och har visat att det går att få kårer att samarbeta i organisationer som inte är så populära. Alla kårer är inte med i SFS och nu måste vi jobba på att fler går med, det är jätteviktigt för SFS legitimitet.

Elisabeth Gehrke tillträder sin nya post den 1 juni tillsammans med SFS nya ordförande Beatrice Högå som just nu som sitter som ordförande vid Karlstads studentkår.
– Vi kommer att kastas rakt in i valkampanjen vilket blir spännande. Den här gången ska vi visa politikerna att det inte går att ignorera studenterna.
Hur ska du fira ikväll?
– Jag tror att dessvärre att jag kommer att bada i fontänen i Lundagård. Om jag blev vald så lovade jag kårerna i Lund att det skulle bli ett dopp.

Läs Lundagårds tidigare intervju med Elisabeth Gehrke här.