Livat slag på Sjön

- in Bildspel, Novisch
Frigolitbåtar, vattenkrig, jubel och sång. Det gick hett till när Regattan intog sjön Sjön på söndagseftermiddagen.
– Årets nollor är riktigt pepp. Det är jättekul, säger nollegeneralen Oskar Arnström.

Tio sektioner deltog i årets Regatta, sjöslaget där LTH:s nollor ska visa vilken sektion som är mest studentikos. Hembyggda båtar med en besättning på tre nollor kämpade för att ta övriga båtars flaggor och samtidigt slå sönder dem till sina minsta beståndsdelar.

– Hur väl deltagarna mutat domarna, städat efter sjöslagen och hur roligt de ser ut att ha spelar också roll för att ta hem segern, säger Oskar Arnström.

En veckas jobb borta på minuter

Knappt en minut efter startskottet för de tre heaten är sjön fylld av frigolit och skräp. Båtarna som nollor och faddrar har ägnat större delen av den senaste veckan åt att bygga slits itu under glada tjut och hejarramsor från publiken.

Nästan lika snabbt städas sjön upp igen. Sektionerna sitter redo att kasta sig i vattnet när slutsignalen ljuder för att under dans och sång få upp alla båtrester.

Avslutas med bästa festen

– Det har varit jättekul. I kväll väntar Regattabalen som ska vara den bästa festen under hela nolleperioden. Innan dess är det bastufest och förfest, säger Emma Holmberg Ohlsson, ny student på Datatekniksektionen.