Bedriv inte hor på eget kontor

- in Krönika/Studentliv, Krönikor

Det liggs alldeles för mycket på universitetet, och att ha sex med en kursare är förödande för klassgemenskapen. Även om alla nödvändigtvis inte måste göra som Thomanders-killarna och bjuda in sjukgymnasterna på skördefest borde fler leva enligt Guds elfte budord. Det skriver Patrik Lundberg.

Halvtid HT10. Nu lär ni ha vuxit in i era overaller, nya subkulturer eller joggningsbyxor som blivit tights i takt med den omvända lågkolydrat-diet som studentlivet innebär.

Nu ber jag till högre makter att ni ännu inte brutit mot Guds elfte budord:

Du skall icke bedriva hor på eget kontor.

Med distansstudenter undantagna finns det nog inte en klass som inte besudlats med horisontell mamba. För att tala klarspråk: Det knullas som fan.

Jag har huserat på fler kurser än det finns minkar på Listerlandet och arbetat i alla skrån. Jag kan vittna om att ingen konstellation går fri från besvärjelsen – överallt begås det hor på eget kontor.

På klassfesten är alla lika inför lagen. Vilken svartklädd vänsterdissident som helst kan vakna upp i ett studentrum med Lady Gaga på repeat, två krossade Hydman-Vallienglas på golvet och Ayn Rand i bokhyllan.

Mitt eget cv? I klassen lär man känna folk vare sig man vill eller inte och konstigt nog har minst en i varje påbörjad kurs lyckats blunda för min sopstation till ansikte och mina smörgåsfeta bitchtits. Min personlighet är inte heller den värd mer än snöflingor i april, men efter sjutton öl är köttet, som ni vet barn, svagt.

För några år sedan fick den engelske fotbollsstjärnan Peter Crouch frågan om vad han varit i dag om han inte blivit fotbollsproffs. ”Oskuld”, svarade han. Hade det inte varit för mina tidigare arbetskamrater och spritmarinerade studieår i Skåne hade jag varit det elfte budordets Lex Peter Crouch. Det enda skrå jag ännu inte besudlat är journalisternas. De må vara omoraliska murvlar, men de är tillräckligt kritiskt tänkande för att syna bluffen och för det är jag dem evigt tacksam.

Allvarligt talat finns det få saker som tär på klassgemenskapen som ett par, om än för en natt. Hur och varför vet både du och jag.

Nu säger jag inte att alla ska göra som killarna på Thomanders och bjuda in sjukgymnasterna på skördefest en gång om året. Det går att motverka interna intriger på andra sätt. Till exempel genom att sluta läsa krönikörer som flikar in populärkulturella referenser för att få ligga.