Universitetskampen har börjat

- in Nyheter, Studentliv
@Jacob Hederos

Under måndagskvällen inleds universitetskampen i frågesportsprogrammet Vemvetmest, där Lundastudenter ska möta konkurrenter från tre andra lärosäten i kampen om den smartaste och mest allmänbildade studenten. 

Kampen står mellan studenter från Umeå, Lund, Uppsala och Linköping under veckan som kommer. Under torsdagen ska tolv lundastudenter först mötas för att avgöra vilka tre som tar sig till fredagsfinalen. En av de deltagande studenterna var Henrik Jonsson.

– Jag hade varit med förut som vanlig deltagare, och blev kontaktad i våras från produktionsteamet. De bad mig att sprida det bland organisationerna i Lund för att dra ihop folk, och det gick enkelt tror jag.

Gick det bra för dig när de spelade in?

– Jag får nog inte säga så mycket, tyvärr.

Men finns det någon extra poäng med att hålla på Lund?

– Jag vet inte jag, alla universitet får ju lika många med i finalen, så det är nog bara att hålla tummarna som gäller.

Hur gick det förra gången du var med?

– Inte särskilt bra, jag hade inte koll på vem som skrivit Hedda Gabler, så jag åkte ut direkt. Jag hade suttit hemma och tänkt att jag hade bra koll på frågorna, men sen gick det inte hela vägen.

Hur blir man antagen?

– De ringer upp en efter anmälan och ställer lite kontrollfrågor, sen så avgör de där. Så det är ingen jävsituation som avgör vilka som får representera Lund, säger Henrik Jonsson.

Vill du själv ta chansen nästa gång, så går det att anmäla sig till nästa säsongs kamp om du tillhör Göteborg, Karlstad, Stockholm och Örebro Universitet.