AF-borgens egna sheriff

- in Julkalender
@Virve Ivarsson

Ett gäng helt nakna killar som satt i stora salen och spelade tärning. Det var vad edilen Jonas Kullendorff, AF-borgens husförman, fann klockan halv sju en morgon i samband med en spexuppsättning.

– Jämfört med Uppsala är Lund lite mer vilda västern. Du ska nog uppskatta det för att trivas här, säger han.

Jonas Kullerdorff är uppväxt i Bjärred och gick på gymnasiet i Lund. Han trodde dock aldrig att han skulle läsa på universitetet här.

– Men sen tyckte jag att det var kul ändå. Det är en annan stad som öppnar sig när man läser här, säger han.

Jobbet som edil sökte han eftersom han alltid varit förtjust i att hjälpa folk att genomföra saker.

– Det som är coolt med Lund är ju att all den drivkraft som finns hos folk att jobba ideellt, att man kan bygga upp spex och karnevaler bara på ideellt jobb. Då är det kul att vara den som får det att funka.

Ryktet om hans organisationsskillz har dock fått vissa oanade konsekvenser. I år har släkten fått för sig att det är han som ska styra upp julen.

– Jag vet inte riktigt hur det föll på mig, men jag har nog blivit känd som en person som tar tag i det som ingen annan pallar ta tag i.

Nyårafton kommer han att fira i borgen med middag, eftersläpp och Lunds bästa utsikt över öresundsregionens fyverkerier. Nyårslöftet är att bli snällare mot sig själv.

– Jag har fått höra att jag tänker för mycket på andra och att det är ohälsosamt. Men jag vet inte om jag riktigt tycker att det är ett problem, säger Jonas Kullendorff.

Innan han gick på som edil läste Jonas Kullendorff till biolog, och det är just bristen på backar och hav som gör att han i framtiden vill lämna Lund.

– Men flyttar jag till en vanlig lägenhet kommer jag antagligen få någon social störning och stå och titta ut genom nyckelhålet efter någon att umgås med, säger han.

Vem kommer när du öppnar sajten imorn? Gissa i kommentarsfältet. [audio:http://lundagard.se/wp-content/uploads/2011/12/2dec.mp3|titles=2dec]

Ledtråd: Denna rutinerade Lundabo husar över ett av Eden-kvarterets lyor, och mötes ofta med vagnar fullastade med kopieringspapper.

Gårdagens vinnare av biobiljetterna är Emma Jungmark! Välkommen förbi kontoret.