Spontant filosofmöte bjuder in

- in Nyheter

Filosofiprofessor eller vanlig, dödlig student spelar ingen roll. Fredagens spontana filosofikonferens i Kungshuset har något för alla.

Tanken hos initiativtagaren Cathrine Felix var att hålla en intim workshop i ett litet rum i Kungshuset. Hon ville nämligen få bästa möjliga förutsättningar för bra diskussioner och samtal. Men, anmälningarna växte i antal över förväntan och nu har hon fått boka ett större rum för att rymma all publik.

– Det har varit så många sista minuten bokningar att vi fått skaffa ett större rum som back-up. Men det är ju jätteroligt, säger Cathrine Felix, doktorand i praktisk filosofi och initiativtagare.

– Vi hoppas ju att det fortfarande blir bra debatter och diskussioner trots mer folk, fortsätter hon.

Föreläsarna på konferensen är en samling filosofer från världens olika håll, och ämnena är likaså spridda över fältet.

– Man behöver ingen jätteingående kunskap om filosofi. Den första föreläsningen handlar visserligen om Kantiansk moral, vilket kan vara lite ”heavy” om man inta kan Immanuel Kant. Men därefter har vi föreläsningar om förlåtelse och andra ämnen som alla kan relatera till.

Ett sammanträffande är att konferensen på imorgon sammanfaller med den norske filosofen Arne Naess  hundraårsdag. Men, det är just ett sammanträffande.

– Vi var inte medvetna om att det var Naess födelsedag på fredag, det råkade bara bli så. Men tyvärr så har vi ingen som talar om honom denna gången.

 

Konferensen börjar vid 12:30 och avslutas 19:30 följt av en middag.  Föreläsningarna hålls på engelska och föranmälan rekommenderas.