Name the state

- in Nyheter

Dagens tävling var en duell i amerikansk geografi.  I vanlig ordning var varken jag eller Daniel speciellt övertygande: gemensamt lyckades vi knåpa ihop cirka 40 av de 50 staterna.

Vinnare i duellen blev jag, som därmed puttar ner min konkurrent från Geografitronen där han har huserat sedan min genomklappning i Backpacker. Jag fick ner 29 stater mot Daniels 26. Ganska jämt var det alltså. Vi lyckades  båda glömma den gamle svensk-staten Minnesota och även Rhode Island, Lousiana och Nevada missades.

”Name the State” är rätt kul och mycket frustrerande. Då vi kollade facit och såg namnen på de över 20 stater vi missat så kände vi båda igen samtliga vi missat. Efter två veckors spelande är vi återigen sida vid sida med 8 segrar var. Som det ska vara helt enkelt.

I övrigt har vi sett ”Dawn of the Dead” och ätit 1500 gram kyckling. Vi har också analyserat intervjuer.  Dagarna blir stadigt kortare här uppe och den antydan till midnattssol som mötte oss vid vår ankomst är nu ersatt av ett kompakt mörker från 23-tiden. I helgen väntar förhoppningsvis fjällturer och garanterat en stor hög intervjuanalyserande.

God natt!

// Anton Pilotti