Positiva klubben

- in Nyheter

I dag hade vi en föreläsning som nog tog priset av pessimistisk framtidstro. Enligt centrum periferiteorin (jo jag tror den heter så) avskaffas det kapitalistiska systemet i år och ersätts av…ja vadå? Grundaren till teorin, Wallerstein, spekulerar i en följd av krig i 400 år.

Jag blir fullständigt panikslagen av såna här teorier. Kan inte fortsätta lyssna på läraren, som för övrigt är högst inspirerande att höra på och dessutom lyckats chockera halva klassen genom att dricka coca cola kl 8 på morgonen. Jag vill bara skydda mig själv och säkra familjens fortsatta välmående, gifta mig med en rik kapitalist och ta med mig Albert och fly till kapitalistens slott. Eller nej förresten, då kommer ju proletariatet och sätter eld på oss. Helst hade jag ju önskat att jag var en av dem som stod i fronten för störtandet av kapitalismens orättvisor men nej, det vågar jag inte. Jag tror man kanske blir lite mesig av sig när man har barn.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Inget Siste aprilfirande i år: ”Studenterna är verkligen de som har fått offra allt”

Inget sedvanligt Siste aprilfirande i år heller, enligt