Framme i Miami.

- in Nyheter
@Isak Engqvist

Nu är vi framme.

Resan har varit lång och mycket skulle fixas dagarna innan avfärd. Men nu är vi framme, inne på hotellet och vi har till och med hunnit med en tur in till de centrala delarna av Miami. Att det är valrörelse märker man direkt när man slår på TV. Är det inte nyhetsrapporteringar från valrörelsen så är det annonser och TV reklam som försöker övertyga en att rösta på det ena eller andra sättet.

Men fortfarande så diskuterar man hur den senaste debatten mellan kandidaterna gick. Vem var det som vann och vem var det som lyckades bäst med att få fram sina argument. Det var mycket press på president Obamas axlar när han äntrade scenen. Under den första debatten var det mycket tydligt att Obama inte riktigt var helt med. Romney lyckades få fram sitt budskap med en stadig röst, medans Obama stakade sig och hakade upp sig flertalet gånger. Det återstår fortfarande att se ifall Obamas uppryckning jämfört med förra debatten kommer ge något resultat i opinionen. Han var mycket mer aktiv och alert och inte lika bakåtlutad som tidigare.

Mitt Romney var inte sämre i denna debatt än vad han var i den förra och kanske skulle en mer rättvis bedömning landa i oavgjort. Men Obamas klara förbättring gör ändå att han framstår som debattens segrare.

Debattens format var något annorlunda jämfört med första debatten, men också vice-presidentdebatten. Frågorna ställdes av publiken och det var en variation av frågor, allt från jämställdhet till skillnaden mellan kandidaterna jämfört med George W Bush.

Kampanjerna fortsätter och nu när vi är på plats så kommer vi kunna berätta ännu mer om det som driver de människor som lägger sin fritid på att kampanja för en kandidat. Vilka är drivkrafterna och varför är det så viktigt?